Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Recepty

[<<Předchozích 10] Poslední recepty ze všech kategorií 1119 z 19 

Bandurki haluškenca (Brambory s haluškami)

Zajímavá kombinace halušek s předsmaženými bramborami

Gomboda (vepřová polévka s drobením)

Maso mívali Romové na jídelníčku málokdy. Od sedláků dostali spíš vepřové či hovězí kosti, někdy starou slepici nebo kus slaniny. I tahle polévka využívá nejdostupnějších surovin a je tedy velmi levná.

Fasuľa (fazolová polévka)

Fasuľa (fazolová polévka)

Výborná fazolová polévka, jejíž chuť ozvláštňují sušené švestky. V některých rodinách bývá součástí slavnostních tabulí na Štědrý den či Velikonoce.

Peke bandurki (pečené brambory)

Romové tradičně využívali surovin, které dostávali od sedláků za své služby (pomoc v hospodářství, na poli, poklízení apod.). Brambory, mouka, slanina - to byla nejčastější mzda, proto i romská jídla často obsahují zejména tyto suroviny.

Lole bandurki (červené brambory)

Jednoduché, levné a chutné jídlo, které může být podáváno samostatně nebo jako příloha.

Trojctihodný závin po maďarsku

Jablka, mák, tvaroh. Závin, který se v romských rodinách dělá s těstem přes celý stůl.

Mačanka (tradiční romská polévka)

Mačanka (tradiční romská polévka)

Tradiční romská polévka dochucená smaženou cibulkou, může být i v bezmasé variantě (z kyselého mléka)

Pišot

Sladké jídlo, které se u Romů často vaří jako součást vánočního menu.

Holubki (plněné zelné listy)

Trdiční jídlo, které se s oblibou vaří ve většině romských rodin u nás i ve světě.

[<<Předchozích 10] Poslední recepty ze všech kategorií 1119 z 19 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.