Trojctihodný závin po maďarskuAutor: Romčátka , 25.8.2008 12:23:28
Jablka, mák, tvaroh. Závin, který se v romských rodinách dělá s těstem přes celý stůl.
Suroviny 1kg hladké mouky, 1kg máku, 1kg jablek, 1 kg tvarohu, vanilkový cukr, olej • Postup Do mísy vsypeme mouku, mírně osolíme a přilijeme postupně tolik vody, aby vzniklo vláčné těsto. Hněteme napřed vařečkou, potom rukama a necháme asi půl hodiny odstát.
Po půlhodině těsto rozválíme válečkem na celou plochu omyvatelného ubrusu na stole - jako bychom chtěli těstem stůl celý přikrýt. Na takto roztažené těsto klademe mletý mák, strouhaná jablka, posypeme vanilkovým cukrem a těsto opatrně srolujeme do závinu. Pomáháme si postupným zvedáním ubrusu, který nám umožní těsto zavinovat. Povrch potřeme olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 200 stupních asi 30 minut. Místo máku můžeme použít tvaroh. Zobrazeno doposud 1399 x.
|
Všichni uživatelé |