Bandurki haluškenca (Brambory s haluškami)Autor: Romčátka , 25.8.2008 13:24:53
Zajímavá kombinace halušek s předsmaženými bramborami
Suroviny 500 g polohrubé mouky, • 1 vejce, • trochu soli, • malou cibuli, • 4 velké brambory, • olej na smažení Postup Uděláme těsto na halušky, tzn. rozmícháme mouku, 1 vejce a sůl, dolijeme vodu a uděláme řídké těsto, aby bylo jako žvýkačka.
Pomocí haluškovače dáváme těsto po kouskách do vroucí vody a vaříme 6 minut. Nakrájíme nadrobno jednu malou cibulku. Vařené brambory nakrájíme na menší kostičky. Cibuli i brambory chvíli posmažíme na oleji, aby brambory byly dozlatova. Pak do pánve dolijeme 1 dcl vody a ještě tak 2 minuty vaříme. Jídlo z pánve promícháme s haluškami a přikryjeme. Necháme tak 5 minut odpočinout. Podáváme např. s kuřecím masem nebo jíme samotné. Zobrazeno doposud 1878 x.
|
Všichni uživatelé |