Gomboda (vepřová polévka s drobením)Autor: Romčátka , 25.8.2008 12:57:27
Maso mívali Romové na jídelníčku málokdy. Od sedláků dostali spíš vepřové či hovězí kosti, někdy starou slepici nebo kus slaniny. I tahle polévka využívá nejdostupnějších surovin a je tedy velmi levná.
Suroviny Vepřové kosti • • Zelenina do polévky • Nadrobno nakrájené brambory • Hrubá mouka • Sůl • Žloutek Postup Vepřové kosti vaříme s polévkovou zeleninou. Přidáme nadrobno nakrájené brambory. Z hrubé mouky a žloutku vyrobíme hustou hmotu těsta, která se dá drobit, a nachystané drobení přidáme do polévky. Dochutíme pomocí maggi–klasik, osolíme dle potřeby a vše dovaříme. Dobrou chuť!
Romsky: O kokala thovas te tadžol la žeľeňinaha. Sar pritado, čhivas andre o gruľi. Le jarestar he le žoltkostar keras zoralo chumer. O chumer nadrobinas pro koterora a čhivas andre zumin. Mukhas savoro te dotadžol. Čhivas magi, lonoro. No chan, čhavale! Zobrazeno doposud 2166 x.
|
Všichni uživatelé |