Lole bandurki (červené brambory)Autor: Romčátka , 25.8.2008 12:41:58
Jednoduché, levné a chutné jídlo, které může být podáváno samostatně nebo jako příloha.
Suroviny 1kg brambor (nejlepší jsou pozdní, typu B) • několik cibulí (dle chuti), • 2 lžíce sádla či jiného tuku, • červená paprika sladká či pálivá, • sůl Postup Oškrábeme brambory a nakrájíme je na plátky silné asi 1cm. Cibuli oloupáme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na kolečka asi 0,5cm silná. Ve velkém hrnci rozehřejemě sádlo či olej a vsypeme cibuli. Za stálého míchání ji lehce orestujeme do chvíle, než se zbaví čpavosti. Pak přidáme červenou papriku a plátky brambor. Zalijeme vodou kousek nad brambory, osolíme a uvedeme do varu. Vaříme do změknutí brambor.
Podle chuti a možnosti je možné přidat k bramborům nakrájená rajčata, čerstvé papriky, mleté maso a podobně. Zobrazeno doposud 1920 x.
|
Všichni uživatelé |