PišotAutor: Romčátka , 25.8.2008 11:04:36
Sladké jídlo, které se u Romů často vaří jako součást vánočního menu.
Suroviny 4 brambory • jeden žloutek • 1/2 kg hrubé mouky • máslo nebo olej • sůl • pepř Postup Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, osolíme a opepříme, přidáme jeden žloutek a vše pořádně promícháme s hrubou moukou. Poté vyválíme těsto jako na nudle a nakrájíme na menší čtverečky.
Čtverečky naplníme náplní podle chuti - bramborami, ochuceným tvarohem, kyselým zelím nebo sušenými švestkami či povidly - a přeložíme na trojúhelníčky, které na koncích pořádně stiskeneme, aby náplň nevytekla ven. Takto připravené vhodíme do vařící vody a hlídáme, aby se nepřilepil pišot ke dnu. Když vyplave na hladinu, znamená to, že je hotový a my můžeme pirohy vyndavat cedníkem. Pišot podáváme politý rozpuštěným máslem. Zobrazeno doposud 1456 x.
|
Všichni uživatelé |