Holubki (plněné zelné listy)Autor: Romčátka , 25.8.2008 10:55:28
Trdiční jídlo, které se s oblibou vaří ve většině romských rodin u nás i ve světě.
Suroviny Potřebujeme: 4 velké zelné listy, 200 g mletého vepřového nebo kuřecího masa, 2 větší naběračky dušené rýže, olej, cibule, česnek, sůl, pepř, hladká mouka. • Postup Zelí povaříme tak, aby zvláčnělo, ale ještě zůstalo pevné, necháme vychladnout. Do mletého masa přidáme uvařenou rýži, pepř, cibuli, česnek a promícháme. Zelné listy rozebereme, okrájíme, dáme dovnitř směs s mletým masem, zabalíme, dáme do hrnce, zalijeme trochou vody, osolíme a necháme vařit. Někdo dává holubki do trouby, ale lze je vařit i ve vodě. Vaří se půl hodiny či hodinu, podávají se s chlebem nebo s bramborami.
Zobrazeno doposud 2518 x.
|
Všichni uživatelé |