Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ***Recepty***


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 31 [Dalších 1 >>] 
 perníčky***Recepty***

1,20kg hl.mouky

 70 dkg ml.cukru

 8 vajíček

 8 pol.lžic medu

 2 káv. žižčky jedlé sody

koření (anýz, fenykl, badyán, ml.skořice, ml. muškátový oříšek, hřebíček, citron.kůra, pomerančová kůra)

- vše zpracovat v těsto - můžeme dělat hned nebo necháme 24hod odležet v chladnu. Perníčky vyválím na sílu cca 0,5cm, potřu rozšlehaným vajíčkema  dám upéct do trouby (NE v horkovzdušné!!!!) Po upečení je dobré je ještě jendou potřít,aby se pěkně leskly. Zdobíme sněhem z bílku a moučkového cukru.

Více ...
Vložil: cacorecka, Jeja2/07,Zuzi5/09 dne 9.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nakládaný hermelín***Recepty***
Pro milovníky tohoto sýra :o))))

Potřebujeme:

  • sklenici odpovídající velikosti (jelikož je nutná celkem rychlá konzumace - nenakládáme toho hodně, pouze tolik kolik jsme schopni opakovaně sníst)
  • hermelín, cibuli, česnek, pepř celý, bobkový list, feferonky, olej

Postup:

  • cibulku nakrájíme na kolečka, tak i česnek
  • hermelín prokládáme cibulí, česnekem, pepřem, podle chuti feferonkama
  • bob. list 1-3 dáme z boku sklenice
  • na závěr zalijeme vlažným olejem cca 50°C (je to lepší pro rychlejší "zraní")
  • sklenici pevně uzavřeme a uložíme do temna - nejlépe do špajzu
  • při pokojové teplotě můžeme otevřít za 3-5 dní (koštování je povoleno) :o)))
  • konzumace musí být rychlá - cca do týdne, jelikož nám pak začne hermelín "přezrávat"

Jen tak pro srovnání: pro tři dospělé osoby jsem nakládala 10 hermelínů

TYP: hermelíny můžete pokrájet na kostičky, čtvrtky, půlky - jejich zrání i konzumace je rychlejší

Už se těším až jich o vánocích pár naložím - máme je moc rádi!

Dobrou chuť

Více ...
Vložil: Ariadna dne 5.10.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Juicové řezy***Recepty***

placka = 1. vrstva (spodní)
2 hrnky polohrubé mouky
1 prdopeč (prášek do pečiva)
2 vejce
1 hrnek cukru krystal
3/4 hrnku oleje
2 lžíce kakaa
1 hrnek vlažné vody

-> úpéct a nechat vychladnout

náplň 2. vrstva
2 tvarohy
1 máslo (změklé)
20 dkg cukru moučky (= jeden plný hrnek moučkového cukru)

-> ušlehat a namazat na vychlazený korpus (1.vrstvu)

poleva = 3. vrstva (vrchní)
1 krabice 50% orange juice (1 l)
2 vanilkové pudinky
2 lžíce krystal cukru

-> udělat klasický pudink (jako s mlékem) a nechat vystydnout a nakonec nalít na 2. vrstvu (tvaroh)

Více ...
Vložil: IlonaK2+Verunka+Ondrášek dne 29.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Koláčky (Tvarohové sušenky)***Recepty***

30 dkg polohrubé mouky
1 hera
1 polévková lžíce cukru (moučka)
2 obdélníky sýru apetito
špetka soli

Náplň: 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce

Vypracujeme těsto a děláme kuličky, do kterých uděláme dolíček a do něho dáme trošku tvarohu. Pečeme na 180 stupňů do růžova. Dobrou chuť!!!

        

Více ...
Vložil: Jana-opavačka dne 18.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Hop na pekáč***Recepty***

0,5 sklenice vody

2 sklenice cukru

2 polévkové lžíce kakaa

1 vanilkový cukr

1 celé máslo - rozpuštěné

 

-> smícháme a dáme jednu sklenici směsi stranou

 

Přidáme:

1 1/2 sklenice polohrubé mouky

1/2 sklenice hladké mouky

4 vejce

1 prášek do pečiva

 

-> pečeme 15 minut, potom polijeme 1 sklenicí směsi, posypeme mletými ořechy nebo kokosem,

 krátce zapečeme (cca 2 minuty)

 

Rychlé, všemi oblíbené, nejlepší je to s ořechy!!!

Více ...
Vložil: IlonaK2+Verunka+Ondrášek dne 10.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Utopence***Recepty***

3 litrová láhev (na cca 15 ks)

3/4 l vody

3/4 l octa

1/3 sáčku Deko

20 tablet um. sladidla

30 zrn nového koření

40 zrn celého pepře

- vše uvaříme cca 10 min.

Buřty oloupeme a nakrojíme, vložíme cibuli. Vkládáme do sklenice, prokládáme nakrájeným čerstvým zelím, paprikou a cibulí. Proléváme horkým nálevem. Kdo má rád ostřejší přidá feferonku.

Může být míň octa,ale já dávám tuto dávku, mám ráda kyselejší.

 

Více ...
Vložil: Kajos + Matýsek dne 9.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bebe buchta***Recepty***

16 dkg cukru + 4 vejce - ušlehat
přidat 16 dkg polohrubé mouky a 1/2 prdopeče
upéct, hotové narůžovělé, asi 10 minut

ihned uvařit puding (1 litr mléka + 3 vanilkové pudingy)
do hotového zamíchat 15 dkg másla+vanilkový cukr
nalít na piškot a ihned poklást Bebe sušenkami (čtvercové, 2 balení)

nakonec polít polevou: 15 dkg Hery (já dávám zase máslo), 15 dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2-3 lžíce mléka (když je máslo, nedávám)

Více ...
Vložil: IlonaK2+Verunka+Ondrášek dne 8.9.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Makovec***Recepty***

1 a půl hrnku polohrubé mouky

1 hrnek cukru

1 hrnek mléka

1/4 hrnku oleje

1 hrnek mletého máku

2 větší vejce

1 kypřící prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

citronová kůra

špetka soli

3 menší vařené brambory - nastrouhat na jemno (buchta je pak hezky vláčná...)

Z toho všeho se udělá těsto, vymaže se pekáč a vysype moukou. Nechá se to péci (já to pekla na 200 asi 1/2 hodiny), a pak se můžete olizovat až za ušima :-).

Více ...
Vložil: Lili + 5 :-)) dne 30.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Desert na horké dny***Recepty***

2 vaničky tvarohu
3 lžíce želatiny ( možná 30g to bude ) nebo Karagenan / pro vego3še :-) /
1 zakysaná smetana
piškoty
2 lžíce moučkového cukru ( případně víc lžic dle chuti )
2dc mléka
zmražené nebo čerstvé ovoce
 
Tvaroh se smíchá se smetanou a cukrem. Toto je nutné mít připravené před bobtnáním želatiny!
Do mléka se namočí želatina a ta se pak vmíchá do směsi. Želatina z potravinářského průmyslu je  silná. Má větší krystaly a než se smíchá tvaroh a smetanu, je to tuhé jako puding. Nevím jak to půjde s želatinou, která se  musí vařit. Karagenan a agar se vařit nemusí.
Na dno misky dáme potravinářskou folii, skládáme hotovou směs, piškoty a ovoce (  mražené borůvky,  čerstvé jahody... ) střídáme vrstvy
Dáme do lednice nebo mrazáku a je to výborná mňamka na přesně takhle hnusné vedro jaké bylo.
Více ...
Vložil: Lili + 5 :-)) dne 30.7.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort nepečený***Recepty***

Piškotový dort - nepečený

Do kulaté formy rovnáme na dno a po okrajích piškoty namáčené v kávě (popř. v nálevu od ananasu či jiného kompotu). Smícháme 4 zakysané smetany s cukrem , vanilkovým cukrem podle chuti . Pak poklademe ovocem (dobré jsou banány, broskve, v létě i borůvky) zase poplácáme zakys. smetanou a klademe další piškoty, až do bezvědomí:-)) podle toho jak chceme mít dort vysoký.
Lze rozdělit 4 smetany na 2 a 2. Jednu nechat bílou s cukrem a druhou obarvit třeba Grankem. No a dát to pořádně ztuhnout do lednice.

Více ...
Vložil: Lili + 5 :-)) dne 30.7.2006| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 31 [Dalších 1 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.