|
Deník ***Recepty***
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 31 [Dalších 1 >>]
|
1,20kg hl.mouky
70 dkg ml.cukru
8 vajíček
8 pol.lžic medu
2 káv. žižčky jedlé sody
koření (anýz, fenykl, badyán, ml.skořice, ml. muškátový oříšek, hřebíček, citron.kůra, pomerančová kůra)
- vše zpracovat v těsto - můžeme dělat hned nebo necháme 24hod odležet v chladnu. Perníčky vyválím na sílu cca 0,5cm, potřu rozšlehaným vajíčkema dám upéct do trouby (NE v horkovzdušné!!!!) Po upečení je dobré je ještě jendou potřít,aby se pěkně leskly. Zdobíme sněhem z bílku a moučkového cukru. |
Více ... |
Vložil: cacorecka, Jeja2/07,Zuzi5/09 dne 9.11.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Nakládaný hermelín | ***Recepty*** |
|
Pro milovníky tohoto sýra :o)))) Potřebujeme:
- sklenici odpovídající velikosti (jelikož je nutná celkem rychlá konzumace - nenakládáme toho hodně, pouze tolik kolik jsme schopni opakovaně sníst)
- hermelín, cibuli, česnek, pepř celý, bobkový list, feferonky, olej
Postup:
- cibulku nakrájíme na kolečka, tak i česnek
- hermelín prokládáme cibulí, česnekem, pepřem, podle chuti feferonkama
- bob. list 1-3 dáme z boku sklenice
- na závěr zalijeme vlažným olejem cca 50°C (je to lepší pro rychlejší "zraní")
- sklenici pevně uzavřeme a uložíme do temna - nejlépe do špajzu
- při pokojové teplotě můžeme otevřít za 3-5 dní (koštování je povoleno) :o)))
- konzumace musí být rychlá - cca do týdne, jelikož nám pak začne hermelín "přezrávat"
Jen tak pro srovnání: pro tři dospělé osoby jsem nakládala 10 hermelínů
TYP: hermelíny můžete pokrájet na kostičky, čtvrtky, půlky - jejich zrání i konzumace je rychlejší
Už se těším až jich o vánocích pár naložím - máme je moc rádi!
Dobrou chuť |
Více ... |
Vložil: Ariadna dne 5.10.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Juicové řezy | ***Recepty*** |
|
placka = 1. vrstva (spodní) 2 hrnky polohrubé mouky 1 prdopeč (prášek do pečiva) 2 vejce 1 hrnek cukru krystal 3/4 hrnku oleje 2 lžíce kakaa 1 hrnek vlažné vody
-> úpéct a nechat vychladnout
náplň 2. vrstva 2 tvarohy 1 máslo (změklé) 20 dkg cukru moučky (= jeden plný hrnek moučkového cukru)
-> ušlehat a namazat na vychlazený korpus (1.vrstvu)
poleva = 3. vrstva (vrchní) 1 krabice 50% orange juice (1 l) 2 vanilkové pudinky 2 lžíce krystal cukru
-> udělat klasický pudink (jako s mlékem) a nechat vystydnout a nakonec nalít na 2. vrstvu (tvaroh)
|
Více ... |
Vložil: IlonaK2+Verunka+Ondrášek dne 29.9.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Koláčky (Tvarohové sušenky) | ***Recepty*** |
|
30 dkg polohrubé mouky 1 hera 1 polévková lžíce cukru (moučka) 2 obdélníky sýru apetito špetka soli
Náplň: 1 tvaroh, 1 vanilkový cukr, 1 vejce
Vypracujeme těsto a děláme kuličky, do kterých uděláme dolíček a do něho dáme trošku tvarohu. Pečeme na 180 stupňů do růžova. Dobrou chuť!!!
|
Více ... |
Vložil: Jana-opavačka dne 18.9.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Hop na pekáč | ***Recepty*** |
|
0,5 sklenice vody
2 sklenice cukru
2 polévkové lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
1 celé máslo - rozpuštěné
-> smícháme a dáme jednu sklenici směsi stranou
Přidáme:
1 1/2 sklenice polohrubé mouky
1/2 sklenice hladké mouky
4 vejce
1 prášek do pečiva
-> pečeme 15 minut, potom polijeme 1 sklenicí směsi, posypeme mletými ořechy nebo kokosem,
krátce zapečeme (cca 2 minuty)
Rychlé, všemi oblíbené, nejlepší je to s ořechy!!! |
Více ... |
Vložil: IlonaK2+Verunka+Ondrášek dne 10.9.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
3 litrová láhev (na cca 15 ks)
3/4 l vody
3/4 l octa
1/3 sáčku Deko
20 tablet um. sladidla
30 zrn nového koření
40 zrn celého pepře
- vše uvaříme cca 10 min.
Buřty oloupeme a nakrojíme, vložíme cibuli. Vkládáme do sklenice, prokládáme nakrájeným čerstvým zelím, paprikou a cibulí. Proléváme horkým nálevem. Kdo má rád ostřejší přidá feferonku.
Může být míň octa,ale já dávám tuto dávku, mám ráda kyselejší.
|
Více ... |
Vložil: Kajos + Matýsek dne 9.9.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
16 dkg cukru + 4 vejce - ušlehat přidat 16 dkg polohrubé mouky a 1/2 prdopeče upéct, hotové narůžovělé, asi 10 minut
ihned uvařit puding (1 litr mléka + 3 vanilkové pudingy) do hotového zamíchat 15 dkg másla+vanilkový cukr nalít na piškot a ihned poklást Bebe sušenkami (čtvercové, 2 balení)
nakonec polít polevou: 15 dkg Hery (já dávám zase máslo), 15 dkg moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 2-3 lžíce mléka (když je máslo, nedávám) |
Více ... |
Vložil: IlonaK2+Verunka+Ondrášek dne 8.9.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
1 a půl hrnku polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 1/4 hrnku oleje 1 hrnek mletého máku 2 větší vejce 1 kypřící prášek do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra špetka soli 3 menší vařené brambory - nastrouhat na jemno (buchta je pak hezky vláčná...) Z toho všeho se udělá těsto, vymaže se pekáč a vysype moukou. Nechá se to péci (já to pekla na 200 asi 1/2 hodiny), a pak se můžete olizovat až za ušima :-). |
Více ... |
Vložil: Lili + 5 :-)) dne 30.7.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Desert na horké dny | ***Recepty*** |
|
2 vaničky tvarohu 3 lžíce želatiny ( možná 30g to bude ) nebo Karagenan / pro vego3še :-) / 1 zakysaná smetana piškoty 2 lžíce moučkového cukru ( případně víc lžic dle chuti ) 2dc mléka zmražené nebo čerstvé ovoce Tvaroh se smíchá se smetanou a cukrem. Toto je nutné mít připravené před bobtnáním želatiny! Do mléka se namočí želatina a ta se pak vmíchá do směsi. Želatina z potravinářského průmyslu je silná. Má větší krystaly a než se smíchá tvaroh a smetanu, je to tuhé jako puding. Nevím jak to půjde s želatinou, která se musí vařit. Karagenan a agar se vařit nemusí. Na dno misky dáme potravinářskou folii, skládáme hotovou směs, piškoty a ovoce ( mražené borůvky, čerstvé jahody... ) střídáme vrstvy Dáme do lednice nebo mrazáku a je to výborná mňamka na přesně takhle hnusné vedro jaké bylo. |
Více ... |
Vložil: Lili + 5 :-)) dne 30.7.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Dort nepečený | ***Recepty*** |
|
Piškotový dort - nepečený Do kulaté formy rovnáme na dno a po okrajích piškoty namáčené v kávě (popř. v nálevu od ananasu či jiného kompotu). Smícháme 4 zakysané smetany s cukrem , vanilkovým cukrem podle chuti . Pak poklademe ovocem (dobré jsou banány, broskve, v létě i borůvky) zase poplácáme zakys. smetanou a klademe další piškoty, až do bezvědomí:-)) podle toho jak chceme mít dort vysoký. Lze rozdělit 4 smetany na 2 a 2. Jednu nechat bílou s cukrem a druhou obarvit třeba Grankem. No a dát to pořádně ztuhnout do lednice. |
Více ... |
Vložil: Lili + 5 :-)) dne 30.7.2006 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 20] Články 21 až 30 z 31 [Dalších 1 >>] |
|