Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník ***Recepty***


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 31 [Dalších 11 >>] 
 Banánová bábovka***Recepty***

akorát jsem neměla tu sodu, tak jsem tam dala víc prášku do pečiva a taky to vyšlo.


Ingredience:

2 vejce, 200 g cukru krupice, 150 g másla, 3-5 banánů, 100 ml vody, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 100 g vlašských ořechů(nemusí být), dále můžeme dát rozinky, kandované ovoce rum - co kdo má rád:-))

Postup přípravy:

V míse ušleháme cukr s máslem, vmícháme vejce a rozmačkané banány s vodou. Prošleháme a vsypeme promíchané všechny ostatní ingredience a nakonec nasekaná ořechová jádra. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 35-40 minut - Já se do těch 40 minut nikdy nevejdu, peču to tak 50-60min, ale záleží na troubě.
Více ...
Vložil: misapoho dne 2.5.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pařížské řezy***Recepty***

Na těsto:
2 skleničky polohrubé mouky, 1 sklenička cukru, 1/2 skleničky oleje, 1 sklenička vlažného mléka, 2-3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 3 celá vejce.
Na pařížský krém: 2 šlehačky na šlehání, 2 ledové kaštany
Na posypání: 1 čokoládka MARGOT

Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.

Den před pečením těchto řezů si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme piškot a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot.

Více ...
Vložil: misapoho dne 7.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bábovka mrkvovka - rychlá a výborná***Recepty***

3 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek moučkového cukru, 1 hrnek oleje, 1 hrnek teplého mléka, 1 prášek do peč., 1 vanil. cukr, 3 vejce, 3 střední najemno strouhané mrkve. Všechno smíchat a péct na 200 stupňů. Vyklopit, pocukrovat:o)

Více ...
Vložil: ori+eli07+jiřík08 dne 3.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Biskupák***Recepty***

Takže milé kuchařinky:-))))14 dkg cukru, 4 vajca, lžička vanilk.cukru, 15 dkg ml.mandlí nebo ořechů, 10 dkg hrozinek, 5 dkg kand.ovoce, trochu nastrouhané čoko.na vaření, 12 dkg poloh.mouky. Takže žloutky a cukr do jedné misky a míchat, až se budou dělat bubliny. Ve druhé ušleháme bílky.Těsto spolu s bílky a moukou postupně zapracováváme a nakonec přidáme kandované ovoce a ty mandle.Plech musíme pořádně vymazat a šup s tim do trouby:-)

Více ...
Vložil: ajka007+Leo99+16.3.07 Jan dne 2.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KOBLIHY - KLASICKÉ***Recepty***

KOBLIHY – klasické 500g polohr. mouky 30g tuku 30g cukru 3 žloutky 30g droždí 1 lžíce rumu špetka soli ¼ mléka hustá zavařenina olej Necháme vykynout kvásek ze lžičky cukru a mouky, droždí a 4 lžic vlažného mléka. Utřeme tuk s cukrem a žloutky do pěny. Do ní vlijeme kvásek, rum, přisypeme mouku, trochu soli a vařečkou vypracujeme vláčné těsto, které necháme v teple vykynout. Lehce rozválíme na plát asi 1 cm silný a skleničkou na něm naznačíme koblihy. NA polovinu koleček dáme doprostřed malé množství marmelády. Na ně položíme vykrojená kolečka, okraje přitiskneme a znovu vykrojíme koblihy (to je důležitý uzavírací fígl:o). Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout po jedné straně, potom je obrátíme a necháme kynout ještě 10 minut po druhé straně. Vykynuté koblihy vkládáme do rozpálkeného oleje tak, aby byly z poloviny potopeny. Zakryjeme je pokličkou a smažíme pomalu asi 2-3 minuty.Pak odkryjeme, obrátíme a smažíme po druhé straně. Usmažené koblížky necháme odkapat na ubrousku.

Více ...
Vložil: ori+eli07+jiřík08 dne 23.1.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 TVAROHOVÉ KOBLÍŽKY (TZV. MYŠI) – speciální Orinoččin recept dle rodinné tradice:o)***Recepty***

250 g tvarohu 250 g hladké mouky 3 vejce 9 lžic mléka sůl prášek do pečiva 4 lžíce rumu (můžou se přidat rozinky) moučkový cukr smíchaný s kakaovým práškem na obalení Všechno smícháme a lžící vykrajujeme do malého kastrůlku s olejem malé koblížky. Smažíme dozlatova, podáváme buď neobalené nebo horké obalíme ve směsi cukru a kakaa. Mňam.

Více ...
Vložil: ori+eli07+jiřík08 dne 23.1.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 slané sušenky z blaťáku***Recepty***
jednoduché a dobrota

250gr blaťácké zlato
250gr hl. mouky
250gr másla
sýr nastrouháme,smícháme s moukou a změklým máslem a vypracujeme těsto,dáme zchladit do lednice,pak vyválíme (lépe to jde mezi folii) vykrajujeme malé tvary,pomažeme rozšhl. vajíčkem sypeme solí a sezamem nebo mákem nebo hr. pepřem,čímkoliv na ozdobu a pěčeme v troubě

Více ...
Vložil: zzaira,Naty02/07,Terka05/09 dne 30.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Plněné košíčky***Recepty***

Plněné košíčky

Těsto:

120g másla

250g hl. mouky

120g moučkového cukru

20g ořechů

1 vejce

citronová kůra

Náplň:

150g tuku

150g moučk. cukru

150g ořechů

50g piškotů

20ml rumu

Dohotovení:

200g mléčné čokoládové polevy

50g tmavé čokoládové polevy

stříbrné perličky

Vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme přibližně 30min. odležet. Odleželým těstem naplníme formičky, které pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 15min. Upečené košíčky necháme ve formičkách krátce vychladnout a pak je vyklopíme. Mezitím připravíme náplň. Změklý tuk vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme jemně nastrouhané ořechy a piškoty smíchané s rumem. Dobře promícháme a směsí naplníme vychladlé košíčky. Nakonec je přelijeme rozpuštěnou mléčnou čokoládovou polevou a tmavou polevou vytvoříme ozdobnou spirálku. Dozdobíme perličkou a necháme ztuhnout. Já letos asi vynechám perličku a nahradím jí asi 1/4 mandle, ty perličky jsou straaašně tvrdý :o). Jo a těsto trošičku nabyde, takže plňte slabou vrstvou a vyjde to tak cca. na 50kousků, jsou vážně vynikajícííííí! :o)

 

Více ...
Vložil: Kacka79 dne 8.12.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Linecké pečivo ***Recepty***

7 dkg cukru

14 dkg Hery nebo másla

21 dkg mouky

1 žloutek

vanilkový cukr

citronová kůra

- zpracujeme, nejlépe necháme přes noc v ledniččce (nemusí být), rozválíme a vykrajujeme různé tvary. Slepujeme marmeládou. Před podáváním pocukrujeme. My vždycky uděláme jeden tvar bez dírky a druhej s dírkou - aby byla po slepení vidět marmeláda.

Tak ať se ti Eví povede :-)

Více ...
Vložil: Kajos + Matýsek dne 24.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Rozinkové marokánky***Recepty***
jednoduché,rychlé a výborné cukroví

1.dávka, ale já dělám vždy nejméně dvojitou :

1/4l mléka

20g másla

80g cukru (dávám méně)

30g mouky

vše smícháme v kastrolu, přivedeme k varu a vaříce cca 3 min

pak přimícháme 140g na hrubo nasekaných ořechů a 100g rozinek

na plech s pečícím papírem dláme lžičkou malé placičky a pečeme v mírně vyhřáté troubě, po upečení (až to bude,tak to poznáte) necháme mírně vychladnout podebíráme nožem a sundaváme, nedávejte je moc přes sebe, slepují se. Po vychladnutí se může spodní strana namazat čoko polevou, ale není to nutné....

Více ...
Vložil: zzaira,Naty02/07,Terka05/09 dne 18.11.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 31 [Dalších 11 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.