|
Deník RECEPTY
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 68 [Dalších 48 >>]
|
Falešná svíčková
Na způsob svíčkové, ale s kuřecím (nebo krůtím)
a NESKUTEČNE DOBRÁÁÁÁÁ FAKT!
• Do hrnce cibulku na kostičky, trochu osmažit
• Pak na ni kuřecí prsa (nakrájené)
• Nasypat k tomu 2 sáčky (čím víc tím líp) mražené zeleniny
pod svíčkovou + 1 masox
• Osolit, a přidat 2 bobkové listy + 4 kuličky nového koření
• Zalít vodou a dusit až to změkne
• Potom vybrat maso a koření
• Dolít do zeleniny vodu (pokud se vyvařila), aby bylo dost omáčky.
• Hrnec odstavit bokem
• Tyčovým mixérem rozmixovat rovnou v hrnci
• Přidat 2 zakysané smetany (možno mixovat dál)
• Zhoustne to akorát na hustotu omáčky a je to božíííííí
• Podle chuti dochutit citronkou nebo octem
|
Více ... |
Vložil: Janes+Ondra08/05+Matěj 10/07 dne 26.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
3 lžíce medu, 100 g cukru, 50 g másla, 1 vejce, 300 g hladké mouky, lžička skořice, lžička citronové kůry, 1 lžíce rumu, špetka mletého badyánu, 1 sáček perníkový prášek, dále 1 vejce na potření poleva - 200 g prosetého moučkového cukru, 1 lžička solamylu, 1 bílek, 1 lžička citronové šťávy V kastrůlku se rozehřeje med ,cukr, a máslo. Pak se přidá koření, rum, vajíčko. Nakonec se přidá prášek do perníku a mouka. Smíchá se těsto, nesmí drobit a zabalí se do igelitu a dá se do ledničky uležet. Před pečením na 1 hodinu do teploty pokoje. Vykrajují se tvary a upečou se asi na 180 stupňů. Ihned po upečení se potírají rozšlehaným vajíčkem. Na polevu se utřou suroviny a pak se zdobí. |
Více ... |
Vložil: Pavlýsek+ Ríša dne 26.11.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Mramorová bábovka - super | RECEPTY |
|
Inkredience:
1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnku oleje, 3 vejce - celá, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, kakao(dala jsem 2 kávové lžičky)
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krystal.
Postup: vše smíchat dohromady kromě kakaa, polovinu těsta vylijeme do vymazané a vysypané formy, druhou obarvíme kakaem a nalejeme do formy, pečeme na 180s. 30-45 minut dle vaší trouby.....je výborná vláčná a dost vyskočí, dělala jsem ji do menší formy na bábovku... |
Více ... |
Vložil: Evinuna a Radimek(27.8.05) dne 21.9.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Hedvičin nepečený tvarohový dort | RECEPTY |
|
Formu (např. nějakou mísu) vyložíme igelitem (dobře se pak dort z formy vyzvedává). Piškoty namočíme do ovocné šťávy a vyložíme jimi dno formy. Ovoce (nějaké sladké, nejlépe kompotované broskve, meruňky) nakrájíme na malé kousky a položíme na piškoty. Do 1/2 l mléka dáme pytlíček želatiny (takové té bez chuti a zápachu, je prý na ní napsáno něco jako "pro sladké i slané") a necháme 10 min. bobtnat, potom zahřejeme až se želatina rozpustí. K ještě teplému mléku přidáme 1/2 rozpuštěného másla, 2 vajíčka (a co salmonela?), 1 vanilkový cukr a 1/2-3/4 hrníčku cukru. Nakonec zašleháme 1 balíček tvarohu. Tvaroh nalijeme na ovoce a dáme aspoň na 6 hodin do ledničky zchladnout. |
Více ... |
Vložil: Gerberka, Gábi2005+Veru2010 dne 26.7.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
narozeninový dort | RECEPTY |
|
200g másla, 200 g cukru, 2 citrony, 3 vejce, 200g hladké mouky, 2 lžičky prdopeče, 1 lžíce vanilkového pudinku, 1/2 pomeranče moučkový cukr na polevu, meruňkový džem, ozdoby dle úvahy
Tuk s cukrem vyšlehat do pěny. Nastrouhat citron. kůru a půlku vetřít do pěny. Oddělit žloutky od bílků a žloutky vyšlehat s pěnou. Přimíchat 3 lžíce citronové šťávy. Troubu předehřát na 180 stupňů. Formu na dort vymazat tukem a vysypat cukrem. Promíchat mouku s prdopečem a pudinkem, přidat ke žloutkům a opatrně smíchat. Z bílků ušlehat sníh a přidat k těstu. Dát do formy. Korpus péct při teplotě 160 st. 40 minut. Pak vyklopit, nechat vychladnout. Rozkrojit, spodní stranu pokapat zbývající citronovou a pomerančovou šťávou, do ní přidat trochu medu nebo cukru. Korpus potřít džemem a pak spojit. Zdobení je na Vás. Dělala jsem cukrovou polevu- z půlky citronu šťáva + moučkový cukr |
Více ... |
Vložil: Pavlýsek+ Ríša dne 23.7.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Lívance (i s podmáslím) | RECEPTY |
|
1 plný hrnek mouky (nejlépe mix polohrubé a hladké půl na půl)
1 lžíce cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky soli
1 vejce
1 hrnek mléka
2 lžíce oleje
V míse se smíchá mouka, cukr, prdopeč a sůl. Uprostřed se udělá důlek. V druhé míse (nebo normálně dát do té první a stejně to jde) se smíchá vejce, mléko a olej a prošlehá, vlije do té mísy s moukou a zamíchá. Pak se lije těsto na pánev nebo do lívanečníku. Lepší jsou menší lívance. S podmáslím je to podobné - jen prdopeče se dá jen jedna lžička, přidá se 1/4 lžičky jedlé sody a místo mléka stejné množství podmáslí. |
Více ... |
Vložil: Jane + Viktorie 26.8. dne 11.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Těstoviny se zelím | RECEPTY |
|
Celou hlávku zelí nakrouhat nebo nadrobno nakrájet, prosolit a chvíli nechat, aby pustilo vodu a zcedit (není nutnost). Potom dát do velkého kastrolu olej a když je rozpálený, přihodím zelí a občas míchám, dokud neslehne a není měkké a nahnědlé. Trvá to skoro hodinu. Kromě soli přidat pepř. (pokud to dělám i pro Dandu, přisoluju a připepřuju až v mém talíři). Pak už jen uvařit těstoviny (dělám vrtule) a smíchat se zelím. I když to vypadá divně (jenom těstoviny a zelí), chutná to moc dobře. Naučil mě to manžel, ale jak vidím, podobný jídlo se dělá i na Moravě :-) |
Více ... |
Vložil: krupice. dne 10.4.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Banánový chlebíček | RECEPTY |
|
100 g změklého másla + trochu na vymazání formy 140 g přírodního krupicového cukru 2 velká vejce 3 velké, velmi zralé banány, rozmačkané (celkem 450 g dužiny) 50 g sekaných vlašských ořechů 50 g rozinek 150 ml podmáslí 280 g hladké mouky 1 lžička jedlé sody 50 g moučkového cukru
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160. Formu na chlebíček o rozměrech 20x13 cm důkladně vymastěte máslem a dno vyložte papírem na pečení. 2. V míse utřete máslo a cukr dopěny. Veetřete po jednom vejce,pak přimíchejte romačkané banány, ořechy, rozinky i podmáslí. 3. Na povrch prosijte mouku se sodou a pak je zatřete do směsi, ale zbytečně ji nepřešlehejte. Těsto přesuňte do formy a povrch uhlaďte. 4. Pečte asi hodinu a čtvrt, pak vpíchněte špejli do těsta. Drobečky, které na ní ulpí, by měly být mírně vlhké. 5. Vyjměte z trouby, po 10 minutách vyklopte a nechte na mřížce vychladnout. Moučkový cukr promíchejte se 2 lžícemi studené vody a lžičkou polevu nacákejte přes chlebíček.
V originálním receptu jsem musela udělat několik změn - nemám formu na chlebíček ,pekla jsem ve vyšším menším obdélníkovém pekáčku a taky se povedlo. Jen jsem zkrátila dobu pečení na cca 50 minut. Měla jsem málo hladké mouky, takže většina byla polohrubá. Místo jedlé sody jsem dala prášek do pečiva. Povedlo se a moc mi to chutná! |
Více ... |
Vložil: Gerberka, Gábi2005+Veru2010 dne 14.2.2007 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
kokosovo-rumové kouličky | RECEPTY |
|
250 g piškoty (rozdrtit)..já drtila paličkou na maso 250 g tuk ztužený rozehřátý 70 g kakao 150 g cukr rum dle chuti kokos mandle ( může být uvnitř)
smíchat a obalit v kokosu,nechat ztuhnout
|
Více ... |
Vložil: kaciia dne 21.12.2006 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
|
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 68 [Dalších 48 >>] |
|