|
Deník ***recepty :o)***
[<<Předchozích 40] Články 41 až 50 z 60 [Dalších 10 >>]
|
VANILKOVÉ TYČINKY SLEPOVANÉ | ***recepty :o)*** |
|
500 g polohrubé mouky
250 g tuku
250 g cukru moučka
4 vanilkové pudingy
2 celá vejce
1/2 prášků do pečiva
Všechny suroviny rukama zpracujeme ve stejnorodé těsto. Necháme je asi hodinu odpočinout v chladnu. Potom tvarujeme tyčinky pomocí strojku. Klademe je na vymaštěný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé tyčinky slepujeme zavařeninou (máslovým krémem). Můžeme je také odzobit nepravidelnými čárkami čokolády (použijeme např. jemný štětec, který v čokoládě namáčíme a lehkými tahy zdobíme těsně vedle sebe položené tyčinky). |
Více ... |
Vložil: Romule+Štěpule+Soňule dne 12.12.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Domácí musli | ***recepty :o)*** |
|
1 balík ovesných vloček
2 lžíce medu
1 salko(kondenzované slazené mléko)
kandované ovoce
rozinky, kokos, hlavně banánové lupínky (ty jsou tam nejlepší, těch dávám hodně !), sekané ořechy
Do růžova vše upíct (občas promíchat, aby se to nepřipalovalo), do trochu vychladlého kousky čokolády |
Více ... |
Vložil: Romule+Štěpule+Soňule dne 6.12.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Perníčky | ***recepty :o)*** |
|
Perníčky
650 g hladké mouky
200 g cukru moučky
150 g medu
3 vejce
70 g másla
1,5 lžičky jedlé sody
1,5 lžičky perníkového mletého koření (skořice, anýz, fenykl, hřebíček, badyán)
1 vejce na potření upečených perníčků
Všechny suroviny kromě posledního vejce na potření smícháme v míse a rukama vypracujeme hladké těsto. Je nutné jej nechat minimálně 15 minut odpočinout. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále placku o síle asi 2-3 mm a vykrajujeme tvořítky na cukroví různé tvary. Pečící plech vytřeme mastným papírem (obal od másla nebo jiného tuku). Na plech dáváme perníčky kousek od sebe, protože se při pečení trochu zvětší. Pečeme asi při 170°C. Jakmile perníčky začnou růžovět na okrajích, vyndáme je i s plechem z trouby a ještě na plechu a horké je potíráme rozšlehaným vajíčkem-udělá se tak na nich lesklá a pěkná glazura.
Teprve po zaschnutí je sundáváme z plechu.
Akorát dávám trochu víc toho perníkového koření,aby ta chuť byla taková víc „perníková“. 1,5 lžička mě přijde málo, ale stačí. Záleží na chuti každého.
Hezky se to těsto zpracovává. |
Více ... |
Vložil: Romule+Štěpule+Soňule dne 28.11.2005 | | 1 komentář | Přidej komentář | |
|
|
SÝROVÁ ROLÁDA | ***recepty :o)*** |
|
SÝROVÁ ROLÁDA
30 dkg tvrdého sýru vcelku dáme do vařící vody, voda se vypne a necháme 20 minut stát (občas sýr v hrnci podebrat, aby se nepřilepil)
Náplň:
30 dkg šunky, paprika
Umíchat pomazánku:
1/8 másla
3 tavené sýry
3-4 vajíčka natvrdo
1 lžíce hořčice
Podle chuti cibulka, pepř, sůl
Sýr vyválíme na čtverec, rychle než vychladne. Polovinu pomazánky natřeme na sýr, poklademe šunkou, druhou polovinu pomazánky natřeme na šunku, proložíme paprikou a stočíme jako roládu. Necháme ztuhnout zabalené v igelitu v ledničce. |
Více ... |
Vložil: Marlot: Simča05+Deni09 dne 25.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Koláč s pudinkem | ***recepty :o)*** |
|
3 vejce 20 dkg cukru 20 dkg polohrubé mouky 100 ml oleje 100 ml vody prášek do pečiva vanilkový cukr
Tohle vše smíchat a vylít na vymazaný a vysypaný plech. Do tohohle neupečeného těsta rovnoměrně vlít horký puding z 0,5l mléka (jakýkoliv). A celé to cca 25 minut péct.
Po vychladnutí potřít 2 kysanými smetanami, které trošku přisladím, ale nemusíte. A nakonec posypat grankem
Já bych tam přidala asi o třetinu víc surovin, neboť je to zřejmě předpis na menší plech a koláč byl dost nízký. |
Více ... |
Vložil: falmarka dne 5.11.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Koláč Rafaelo | ***recepty :o)*** |
|
těsto: 1/2 hrnku moučk.cukru 2 celá vejce 1 hrnek mléka 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 1 prášek do pečiva
posyp: 1 hrnek kokosu 1/2 hrnku moučkovýho cukru
po upečení: 1 smetana ke šlehání
Všechny suroviny smícháme, těsto vylejeme na plech a posypeme směsí -1hrnek kokosu a 1/2 hrnku cukru moučka, upečeme do růžova.
Aby kokos hned nezhnědl je lepší to posypat až po chvíli pečení. Ještě teplou buchtu polijeme 1 šlehačkou (ano, 1 celá 250 ml neušlehaná šlehačka, hezky rovnoměrně )
Velmi dobrý a rychlý moučník.
|
Více ... |
Vložil: falmarka dne 20.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kančí guláš | ***recepty :o)*** |
|
1 kg kančího 5 lžic másla 3 velké cibule 300 g slaniny 0,5l červeného vína hladká mouka sůl pepř drcený kmín 0,05l rumu
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, na ni vložíme na proužky nakrájenou slaninu a na kostky nakrájené kančí. Osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, rum, víno a dusíme doměkka. Po dobu dušení podléváme vývarem. Nakonec zahustíme jíškou a za stáleho míchání necháme přejít varem. Na závěr necháme pod pokličkou u tepla dojít.
Podáváme s bramborovým knedlíkem. |
Více ... |
Vložil: Svetluska78 dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Smažený řízek z divočáka | ***recepty :o)*** |
|
1 kg kančí kýty 0,2l červeného vína olej hladká mouka 2 lžíce francouzské hořčice 3 vejce mléko mletý pepř tlučený jalovec špetka tymiánu sůl
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, které mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smíchámes hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a odstavíme alespoň na hodinu do chladna. Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v oleji po obou stranách. Pokud bylo zvíře starší je potřeba smažit minimálně 15 min.
Podáváme s bramborovým salátem nebo šťouchanými brambory. |
Více ... |
Vložil: Svetluska78 dne 1.10.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Domácí přesnídávka | ***recepty :o)*** |
|
5 kg ovoce, 2,5 l vody, 1/2 kg cukru, 3 vanilkové pudingy
Ovoce rozvaříme s 2,5 l vody. Přepasírujeme a přidáme cukr a puding a vaříme dokud směs nezhoustne. Poté dáme do skleniček a zavařujeme na 80°C asi 20 min.
|
Více ... |
Vložil: falmarka dne 30.8.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Sladká tečka od Cheri | ***recepty :o)*** |
|
4-5 jablek se oloupe a nastrouhá na plátky. Dáme je do vymazané formy (třeba srnčí hřbet). Prosypeme rozinkami, ořechy, skořicí. Můžeme i zakápnout rumem, ale není potřeba. Pak si uděláme ze strouhanky, cukru a másla drobenku, ale takovou hutnější jako těsto a dáme pořádnou vrstvu na jablka (1-2 cm). Pomalu pečeme v troubě cca 30 min. Jí se to horké, kdo chce, může dát navrch šlehačku. Já nedávám. Je to veliká mňamka.
|
Více ... |
Vložil: Cheri + Minda 1.11.05 dne 17.5.2005 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 40] Články 41 až 50 z 60 [Dalších 10 >>] |
|