Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Vědecké články


[<<Předchozích 30] Články 3137 z 37 
 PříplataVědecké články

Následující návod se opírá výhradně o osobní studii pana Karla Příplaty. Jeho metoda byla ověřena experimentálně, některé úvahy mohou být v rozporu s dnešní vědou. Metoda nemusí být 100% učinná. Zveřejnění této metody nechť je vnímáno jako poděkování Karlovi Příplatovi za jeho celoživotní dílo.


http://vimjak.cz/napady/jak-ovlivnit-pohlavi-ditete-dcera-nebo-syn

 

Karel Příplata

1. Kdo byl Karel Příplata?

Karel Příplata byl profesí opravář hasících přístrojů. Za svůj život prochodil s brašnou přes rameno od domu k domu pět bývalých okresů na Plzeňsku. Se svou manželkou vychoval 4 dcery a jednoho syna. Téměř 40 let pracoval na své metodě ovlivňování pohlaví dítěte, kterou úspěšně aplikoval v mnoha rodinách a také ve své vlastní. Bohužel již nestihl svou metodu představit širší veřejnosti.

2. Na čem je založena metoda ovlivnování pohlaví?

Metoda vychází z poznání zákonů přírody již od svého stvoření a to na základě stáří mužova semene. Pohlaví ovlivňuje hustota pohlavních styků muže.
Je již známo, že "mužské" a "ženské" spermie se v mnohém liší. Mužská spermie s chromozomem Y je rychlá, ale méně houževnatá. K vajíčku se sice dostane velmi brzy, v těle ženy však nevydrží příliš dlouho a rychle umírá. Naproti tomu spermie "ženská" s chromozomem X je pomalejší, cesta k vajíčku jí trvá déle, zato však je mnohem houževnatější a její životnost je delší.
V zájmu přírodních zákonů o uchování rodu je nutné, aby se z málo častých souloží rodily dcery, ženy, uchovatelky rodu. Pokud muž nemá pohlavní styk či jinou ejakulaci déle, než jeden týden, většina "mužských" spermií umírá a déle přežívají převážně spermie "ženské". V každém případě je nutná důvěra a spolupráce obou partnerů.

3. Jak zplodit kluka?

  • Čerstvé semeno
  • Častá soulož
Chceteli zplodit syna, je třeba zvážit, kdy došlo k poslední souloži resp. ejakulaci muže. Uplynulo-li od poslední ejakulace 3 dny a více, je bezpodmínečně nutné, aby muž nejprve ejakuloval bez možnosti oplodnění, neboť pokud jsou spermie starší více jak 3 dny, je zplození syna nejisté a při 6 nebo více dnech je vyloučené. Pro zplození syna je pak doporučen pohlavní styk každý den, aby měly šanci na oplodnění rychlejší "mužské" spermie.

4. Jak zplodit holku?

  • Týden staré semeno
  • Soulož v týdenních nebo delších intervalech
Chcete-li zplodit dceru, je opět třeba zvážit, kdy došlo k poslední souloži resp. ejakulaci muže. Uplynulo-li od poslední ejakulace 6 a více dnů, je to v pořádku. V opačném případě je nutno počkat 6 dnů nebo déle, a teprve potom se milovat, nejlépe před plodnými dny. "Ženské" spermie mají delší životnost a na vajíčko si počkají. Před dalším milováním je nutné čekat 6 a více dnů. Pro některé partnery nebude čekání snadné, bohužel jiné řešení není. V průběhu čekání je nezbytně nutné vyvarovat se jakékoliv ejakulaci muže. Zamlčení této skutečnosti, včetně nevěry, by zákonitě zvrátilo plánované zplození dcery.

5. Jak co nejpřesněji spočítat ovulaci?

Abyste určili dny ovulace co nejpřesněji, je třeba vyhnout se jednoduchým výpočtům. Ty většinou pracují s průměrnými hodnotami a nepočítají s tím, že menstruační cyklus každé ženy je individuální. Pro správný výpočet ovulace je nutné pravidelně sledovat tři základní příznaky:
  • bazální teplota,
  • cervikální hlen,
  • krvácení.
Výpočet ovulace je důležitý nejen pro samotné oplodnění, ale vzhledem k rozdílným vlastnostem "mužských" a "ženských" spermií může mít lhůta ovulace značný význam i při plánování pohlaví dítěte.

Dny ovulace
Na rozdíl od jiných živočišných druhů zůstává u žen ovulace - a tedy i plodné dny - skrytá. Žena může subjektivně vnímat svou ovulaci, ale pro ostatní zůstává nerozpoznána. Často však ani žena sama neví, kdy přesně u ní tato fáze cyklu nastává. Pak přichází na řadu výpočet ovulace. Obvykle ovulace začíná dvanáctý až šestnáctý den menstruačního cyklu (tj. od začátku poslední menstruace) a trvá kolem 24 hodin. V praxi ale není výjimkou začátek ovulace již desátý nebo naopak až dvacátý den cyklu. Též doba ovulace se může lišit a trvat jen dvanáct hodin nebo celé dva dny. Samotné počítání dnů je tedy metodou velmi teoretickou a v praxi nespolehlivou. Chcete-li načasovat pohlavní styk s ohledem na pohlaví dítěte, potřebujete vystihnout termín ovulace přesněji. A k tomu využijete její hlavní příznaky: bazální teplota a cervikální - děložní - hlen.

Ovulace a pohlaví dítěte
Druh spermie určuje, zda se narodí chlapec nebo děvče.
Chcete-li chlapečka, máte situaci jednodušší. Pohlavní styk je pak vhodný přímo během ovulace, kdy mají hbitější samčí spermie větší šanci na úspěch. Pokud si přejete holčičku, měly by spermie v ženském těle vyčkávat již před ovulací dostatečně dlouho, aby získaly početní převahu "ženské" spermie, ne však déle, než mohou přežít. (Vzhledem k tomu, že spermie dokáží v těle ženy "vyčkávat", začínají plodné dny dříve než ovulace.) Proto by žena měla ve svém menstruačním cyklu vysledovat jistou pravidelnost a tou se následně řídit.
Více ...
Vložil: Lili + 5 :-)) dne 10.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 různé metodyVědecké články
PAPYHO METODA ,ROCHEOVA METODA , KYSELOST PROSTŘEDÍ

Papyho metoda. Autorem této metody je Francouz, gynekolog dr. Francois Papy. Jestliže matka před početím konzumuje v potravě co nejvíc hořčíku a vápníku a co nejméně draslíku a sodíku a téměř nesolí, narodí se holčička. Jestliže naopak strava obsahuje co největší množství sodíku a draslíku a co nejméně vápníku a hořčíku a je hodně osolená, měl by se narodit chlapeček. Začátek diety je 2 až 3 měsíce před plánovaným početím. ( narazila jsem kdesi v diskuzi na příspěvek paní, která tuto drastickou dietu držela téměř rok, než se dočkala početí vytoužené holčičky. V praxi dieta totiž obnáší třeba vyloučení masa, vajec,soli a dokonce i chleba. Takže opravdu pro silné nátury nebo vegetariány a to ani nezmiňuji dopad na zdraví. Více informací lze údajně najít v knize Holku nebo kluka?, která vyšla kdysi dávno a seženete ji už nejspíš jenom v knihovnách nebo antikvariátech)

Rocheova metoda. Novozélandský vědec John Roche z organizace Dexcel zabývající se výzkumem mléka, společně s irskými kolegy studoval dvanáct set krav během osmnáctiletého projektu. Zjistil mimo jiné, že nárůst váhy před oplodněním vedl k narození býčka, zatímco během shazování váhy se narodila jalovička. "Je to vědecky podložená metoda. Netušíme, proč tomu tak je, ale funguje to. Nevidíme jediný důvod, proč by podobná věc nemohla být účínná i u jiných savců včetně člověka." ( mějte na paměti, že před početím byste rozhodně neměly držet dietu, pokud zrovna nepatříte k obézním. Leda, že byste kila shodily správnou životosprávou a ne hladověním)

Ostatní metody,tzv.babské rady.Známá je teorie o kyselosti prostředí, v kterém se nedaří mužským spermiím. Pokud si přejeme holčičku, doporučuje se před stykem dát si pár skleniček vína. Obdobou je přímé vložení kousku citrónu nebo jeho šťávy do pochvy (na zdravotní následky takového počínání se raději předem informujte u svého gynekologa). Lze použít i octovou vodu nebo jogurt.

Více ...
Vložil: Karmelka dne 10.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dieta a pohlaví dítěteVědecké články
Studie exeterské a oxfordské univerzity

Dieta a pohlaví dítěte

Studie exeterské a oxfordské univerzity podaly první důkaz o tom, že stavování matky je spojeno s pohlavím dítěte. Ukazuje, že kaloricky bohatá strava matky vede k narození syna.

Dietní strava zvyšuje šance na narození holčičky

Dietní strava zvyšuje šance na narození holčičky

Vědci zkoumali skupinu více než sedmi set prvorodiček, které neznaly pohlaví očekávaného potomka. Budoucí maminky byly požádány, aby pečlivě sledovaly své stravovací návyky před početím a v prvních týdnech těhotenství. Ženy byly rozděleny do dvou kategorií podle toho, zda jejich strava byla kaloricky vydatná či nikoliv. Ve skupině žen, jejichž strava byla vydatnější a bohatá na sodík a draslík se narodilo 56 % synů, zatímco ve skupině s lehčí stravou bohatší na vápník a hořčík bylo synů pouze 45 %.

Výsledky výzkumu pomáhají objasnit, proč se v průmyslově vyspělých zemích, kde se mnoho mladých žen stravuje nízkokalorikcy, rodí stále méně chlapců. Biologický mechanismus, jakým tělo matky ovlivňuje pohlaví potomka, není dosud zcela objasněn, ale dle slov Dr. Fiony Mathews jsou výsledky výzkumu zcela průkazné.

Více ...
Vložil: Karmelka dne 10.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 DOTAZ na klukaVědecké články

http://www.gennet.cz/diskuze/diskuze.php?F=P&IDP=1373

Soulož 2 dny před očekávanou ovulací bez orgazmu a po ditě bohaté na čokoládu a mléko = holčička. Soulož nejlépe opakovaná s nekolika orgasmy v době ovulace s dietou masovou = chlapeček. Dietu musí dodržovat oba partneři. Nevím, zda to ale funguje.

 

DOTAZ NA KLUKA

http://www.rodina.cz/dotaz29277.htm

Dobrý den, můj dotaz vám asi bude připadat směšný, ale přesto prosím o zodpovězení. Máme tři dcery a chtěli bychom ještě 1 dítě. Jak postupovat, aby to byl syn? Zkoušeli jsme všechno možné a výsledek - tři krásné a milované holčičky. pokud existuje nějaká alespoň trochu důvěryhodná rada, prosím o ni.

 

Při běžném způsobu otěhotnění prakticky neexistuje zaručený návod na zajištění určitého pohlaví dítěte. Lze pouze ke zvýšení pravděpodobnosti využít faktu, že spermie obsahující chromozom Y (určuje mužské pohlaví) je mnohem zranitelnější než spermie s chromozomem X (určuje ženské
pohlaví) a dříve odumírá.
K uvolněnému vajíčku se při pohlavním styku při ovulaci dostane mnohem více spermií s chromozomem Y, než když je styk 1-2 dny před ovulací.
Při změně pH pochvy na zásadité (výplach pochvy před pohlavním stykem roztokem jedlé sody) přežívá mnohem více spermií s chromozomem Y, než v kyselém prostředí.
Zajistit určité pohlaví dítěte je možné jen umělým oplozením s tzv.
separací spermií. Jde ovšem o postup technicky i finančně značně náročný. Užívá se jen v případech, kdy na určité pohlaví je vázána závažná dědičná porucha.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 5.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 DOTAZ na holkuVědecké články

DOTAZ NA HOLKU

http://www.rodina.cz/dotaz20638.htm

 

Pane doktore,na internetu jsem si našla jednu radu kde píšete,že po výplachu pochvy roztokem jedlé sody se rodí chlapečci a po výplachu kyselým roztokem holčičky,ale už tu není z čeho ten kyselý roztok může být.Jestli se může použít třeba zředěný ocet nebo něco jiného,ale tak aby to nebylo zdraví škodlivé.Moc děkuji.B

 

Zpravidla se používá kyselina mléčná 50% při dávkování půl polévkové lžíce na 1 litr vody.
Upozorňuji však, že se jedná jen o statisticky významný výsledek - v kyselém prostředí přežívají hůře spermie s Y chromozomem než s X chromozomem. Poměr spermií, které dorazí k vajíčku, je tak výrazně změněn ve prospěch holčiček. Nelze však tímto způsobem eliminovat úplně všechny spermie, ze kterých by byli chlapečci.


Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 5.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 jak zplodit chlapečka nebo holčičku!Vědecké články

Jak zplodit chlapečka nebo holčičku?

Tuto otázku si klade mnoho párů. Moji známí měli doma čtyři chlapce a neustále snili o holčičce. Ovšem riskovat, že novorozeně bude opět syn, už nechtěli. Do rukou se jim však dostala metoda doktora Benenda a uvěřili jí natolik, že se jim do pětice narodila dcera Ivanka. Metodu jsem si opsala a leží na dně zásuvky pracovního stolu do té doby, než se rozhodneme, že si pořídíme druhou dceru. Zatím se o ní podělím s vámi.

Polský venkovský lékař Franciszek Benendo pravděpodobně rozřešil jeden z nejstarších problémů lidstva: Ví, jak zplodit podle přání buď chlapečka, nebo holčičku.
Na počátku jeho kariéry byl považován za venkovského doktora podivína, který se zápisníkem v ruce "běhal za těhotnými ženami". Málokdo tušil, že to byl začátek jeho velkého objevu, který se dočkal ocenění až po letech, kdy byly poprvé jeho poznatky uveřejněny v jednom francouzkém listu v roce 1972.

Benendo objevil souvislost mezi fází ženina cyklu, v níž došlo k pohlavnímu styku, a pohlavím dítěte.
Benendo tvrdí, že nastalo-li početí mezi pátým a třetím dnem před ovulací, je na 84,7 % pravděpodobné, že se narodí děvče. Jestliže žena počala těsně kolem ovulace (v den ovulace, den před ní nebo den po ní) je na 86,6% pravděpodobné, že bude mít chlapce.

Graf

Jak zjistit okamžik ovulace? Ovulaci lze zjistit měřením tělesné teploty. Žena si musí vést graf tělesné teploty měřené každé ráno po probuzení. Ovulace je totiž provázena v ranní teplotě. Na počátku cyklu (to je od prvního dne menstruace) udržuje se teplota na nejnižším bodu - až na malé výkyvy zpravidla pod 37°C. Při ovulaci teplota dosti znatelně stoupá (o 4-6 desetin stupně Celsia), říká se tomu "teplotní posun". Tato vyšší tělesná teplota se udržuje až do příští menstruace, potom opět klesá. Žena si musí vést graf teplot nejméně dva až tři cykly.

Jak ale vysvětlíme, že z pohlavních styků těsně kolem doby ovulace se rodí převážně chlapci a ze styků nejméně tři dni před ovulací především děvčátka? Odpověď je pravděpodobně dána rozdílným charakterem spermatozoidů X (ženských) a Y(mužských). Spermatozoidy s chromozómem Y(z nichž se rodí chlapci) jsou menší, pohyblivější, "statnější" než X, ale rychleji umírají. Můžeme předpokládat, že proces oplodnění (boj spermatozoidů o vajíčko) probíhá asi takto:
Je-li oplozující pohlavní styk časově velmi blízký ovulaci (v den ovulace, den před ní nebo den po ní) jsou chromozomy Y silnější, mají převahu nad chromozómy X a narodí se chlapec.
Jestliže pohlavní styk nastal 3,4 nebo 5 dní před ovulací, vydrží v lůně ženy beze škody jen chromozomy X(z nichž se rodí dívky), kdežto chromozómy Y ztratí oplodňovací schpnost. Když vajíčko sestoupí z vaječníků jsou v pohotovosti už jen chromozómy X a rodí se děvčátka.
Benendo zjistil, že druhý den před ovulací je neutrální: spermatozoidy X a Y jsou v té době v rovnováze. Proto dochází v tento den početí průměrně stejného počtu dívek jako chlapců.
Benendova práce určitě není z vědeckého hlediska nenapadnutelná. Ale je pravda, že jeho závěry se shodují s výsledky nejnovějších amerických výzkumů.

Více ...
Vložil: Karmelka dne 2.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Chcete zplodit syna? Nebo naopak toužíte po dceři?Vědecké články

http://www.crmzlin.cz/article/2127.umele-oplodneni-ivf-lecba-neplodnosti-neplodnost-darovani-vajicek/

Chcete zplodit syna? Nebo naopak toužíte po dceři? Žádný problém. Tvrdí to slovenský stavební inženýr Peter Arpáš. Údajně objevil metodu, jak přirozenou cestou ovlivnit pohlaví nenarozeného dítěte. O svém 'vynálezu' dokonce napsal knihu Říká, že svůj objev vyzkoušel sám na sobě. A úspěšně. Patří jeho objev mezi ostatní 'zaručené' metody, nebo opravdu přišel na unikátní řešení? Peter Arpáš z Prievidze se začal o problematiku pohlaví nenarozeného dítěte zajímat asi před deseti lety, když chtěl společně s manželkou zplodit syna. Po dlouhých bádáních nakonec objevil svou metodu, která je podle něj revoluční. "Všichni si myslí, že narození mého syna bylo jen šťastnou náhodou a teď si hraji na hrdinu. Tento postup jsem však napřed vymyslel a až potom úspěšně aplikoval," říká stavební inženýr Peter Arpáš. K jeho objevu ho prý nasměrovala statistika, kterou před lety četl. Podle ní se v prvních letech manželství rodí více chlapci, v pozdějších děvčata."Spermie v různé fázi zralosti (1 hodina, den, dva dny, deset dní) nese různý genetický kód. Jsou čtyři základní možnosti. Z hodinové spermie se narodí syn podobný matce, z denní syn podobný otci, z dvoudenní se dcera podobá otci, z desetidenní dcera podobná matce," říká Peter Arpáš. Jak ovlivnit pohlaví? Jak tvrdí Peter Arpáš, klíčem jsou rychlejší spermie, které jsou nositeli mužských chromozomů (nositelů genetické informace). "Partneři, kteří by chtěli zplodit syna, by měli mít několik pohlavních styků během velmi krátké doby. Například v intervalu 3 až 6 hodin. Nejdříve by měli použít kondom. Poslední styk, kdy jsou spermie nejčerstvější a tedy nejrychlejší, by měl být bez ochrany," říká Peter Arpáš. Podle Arpáše je postup u plození děvčete založený na opačném principu. Spermie otce by měly být starší, zralé zhruba tak jeden až dva týdny. "Například manželé Victoria a David Beckhamovi mají tři syny. Jsou oba atraktivní, mladí, aktivní. Měli by více sexuálně abstinovat," vysvětluje Arpáš. Kdyby chtěli zplodit dceru, měli by podle Petera Arpáše dvě možnosti. "Z dvoudenní spermie by se dcera podobala Davidovi, z desetidenní Victorii. Důležité je, aby 10 dní před oplodněním zresetoval stav spermií na nulu třemi až čtyřmi pohlavními akty. Pak deset dní abstinovat a v den D první dávkou uskutečnit oplodnění. Ostatní akty by měl provádět chráněným způsobem, třeba s kondomem," vysvětluje Arpáš.

Více ...
Vložil: Lili + 5 :-)) dne 1.3.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3137 z 37 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.