Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Vědecké články


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 37 [Dalších 17 >>] 
 Používání hands-free může poškodit spermieVědecké články

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/150121-pouzivani-hands-free-muze-poskodit-spermie.html

Používání hands-free může poškodit spermie

Záření mobilních telefonů poškozuje spermie. Pokud muži používají hands-free sadu k telefonování i při chůzi a nosí přitom přístroj v kapse kalhot, vystavují svá varlata vysoké dávce záření, které má zhoubné účinky na spermie. Jejich počet i kvalita se výrazně zhoršují a podle amerických sexuologů může časté působení záření vést až k neplodnosti.

„Zařízení bluetooth, které dnes používá mnoho lidí kvůli obavám ze zdravotního rizika, nemusí být také vždy bezpečné. Má svou stinnou stránku,“ varoval v odborném časopise Fertility and Sterility doktor Ashok Agarwal z Kliniky Cleveland v Ohiu.

Lidé se dnes bojí nádorů mozku, které prý mohou být způsobeny častým a dlouhodobým používáním mobilu. Na straně, kde držíme při hovoru telefon, se podle vědeckých závěrů častěji může vytvořit nádor. Proto sázejí mnozí na hands-free sady, při nich je telefon mimo dosah hlavy. Jenže telefon při takovém hovoru září také, a pokud jej mají muži zrovna v oblasti rozkroku, pak neškodí sice hlavě, ale působí negativně právě na varlata.

Zatímco radiofrekvenční elektromagnetické záření nepůsobí více poškození v DNA spermií, tedy v dědičné informaci, doktor Agarwal prokázal, že zhoršuje kvalitu spermií vyšším obsahem volných radikálů, nižší hemživostí a horší životností.

Tým doktora Agarwala se hodlá výzkumem účinků záření na sperma dále zabývat.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kuřáci mívají víc nekvalitní spermieVědecké články

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/169738-radim-uzel-kuraci-mivaji-vic-sexualnich-partnerek-ale-take-nekvalitni-spermie.html

Radim Uzel: Kuřáci mívají víc sexuálních partnerek, ale také nekvalitní spermie

středa 27. května 2009, 11:24

Na neustálém poklesu počtu spermií se podepisuje znečištění našeho životního prostředí. Přispívá k nim i další civilizační faktor: stres. A stimulační látky.

Nikotin snižuje pohyblivost spermií

V Japonsku nedávno zkoušeli, jak pohyblivost spermií ovlivňuje alkohol, nikotin, kokain a opium. Pokud jde o negativní vliv, jasně zvítězil nikotin, tedy kouření cigaret. Spermií jsou milióny.

Vykouření každé cigarety jich pěkných pár stovek zahubí. Nic ale není definitivně ztraceno. Lékaři v poradnách pro léčbu neplodnosti totiž zjistili, že stačí zlepšit životosprávu a omezit silné kouření nebo přestat kouřit. A pohyblivost spermií se zlepší přímo zázračně. Nejednou to vede k žádoucímu oplodnění.

V kampaních proti kouření se často objevoval argument, že cigarety mohou za poruchy erekce. Znělo to logicky. Kouření urychluje kornatění cév. Silným kuřákům bude tedy jejich erekční pumpa fungovat hůře. Ztopoření je především cévní záležitostí. V ochablém penisu bývá asi 8 ml krve. Organismus však do něj dokáže napumpovat během několika desítek sekund 100 až 140 ml krve navíc.

Poruchy erekce jako mýtus

Jenže některá pozorování z poslední doby tuto teorii nepotvrzují. O zhoubném účinku kouření na pohyblivost spermií žádný výzkum nepochybuje. S poruchami potence už to tak jisté není.

Například český sexuolog profesor Jiří Raboch si všiml už v roce 1976, že mezi jeho pacienty s poruchami erekce je mnohem vyšší počet nekuřáků. Většině kuřáků ztopoření fungovalo naopak kupodivu dobře.

Různí vědci si nad tím jevem dlouho lámali hlavu. S vysvětlením nakonec přišli psychologové. Kouření bývá nápadně často spojené s určitými osobnostními rysy člověka. A právě na povaze je ta zpropadená erekce penisu závislá především.

Psychologové totiž prokázali, že kuřáci mají v životě daleko víc sexuálních partnerek. A nejen to. Projevují silnější touhu po uplatnění. Bývají aktivnější a podnikavější. To se týká i podnikavosti sexuální.

Nápadná je přímá souvislost mezi kouřením a stupněm extroverze. Introverti bývají uzavření, pasivní, přemýšliví, klidní a pečliví. Extroverti naopak společenští, aktivní, optimističtí a výmluvní. Lépe se seznamují. A taky více kouří. Zajímavé je, že se to netýká kuřáků dýmky. Ti jsou nejednou ještě větší introverti než nekuřáci.

Povahové vlastnosti se dědí. A s nimi obvykle kouření. Jablko nepadá daleko od stromu. Synové extrovertních otců kuřáků mívají stejné vlastnosti. Je mezi nimi více záletných a promiskuitních jedinců, kteří v životě vystřídají víc partnerek. Kromě té extroverze, kuřáctví a záletnictví se takto dědí také rakovina plic. Ale to je už jiná, mnohem smutnější kapitola.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Káva snižuje počet spermií v semeniVědecké články

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/100029-kava-snizuje-pocet-spermii-v-semeni.html

Káva možná stojí za poklesem porodnosti v Evropě. Ranní šálek lahodného nápoje patří k životu snad většiny mužů na starém kontinentu, ale podle odborníků káva snižuje počet spermií v semeni, a tak ohrožuje plodnost mužů. Tři a více šálků denně mohou muže učinit zcela neplodnými.

čtvrtek 2. listopadu 2006, 9:09 - LONDÝN

"Nezávisle na věku, muži s vyšším příjmem kávy denně mají často vadné sperma," tvrdí britští vědci. V posledním desetiletí klesla plodnost mužů v Británii o 29 procent.

"Tři šálky kávy denně způsobují poškození spermií, které vede k chromozomálním změnám v embryu. To může vést k samovolnému potratu či vrozeným vadám," tvrdí vedoucí výzkumného týmu doktor Andrew Wyrobek z Bradford University.

Britové při výzkumu spolupracovali s experty z California University. Sledovali sperma několika stovek mužů ve věku mezi 22-80 roky. Milovníci kávy měli často menší počet spermií v ejakulátu a rovněž produkovali vyšší počet poškozených spermií.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Tučné jídlo snižuje produkci spermií.Vědecké články

http://zdravi.dama.cz/clanek.php?d=9231

Obézní muži, myslete na své spermie!

Reklama:

Vědci mají další argument, proč si dávat pozor na to, co jíme. Tučné jídlo totiž neškodí jen postavě, ale také snižuje produkci spermií.

Podle výzkumu publikovaného na konferenci Evropské společnosti pro lidskou reprodukci a embryologii je kvalita spermií mužů s nadváhou podstatně horší než u těch, kteří mají normální hmotnost. K dlouhému seznamu rizik spojených s obezitou tak přibyla další položka.

Experti si sice nejsou jisti, zda mužská obezita je hlavní příčinou problémů s početím, přesto ale varují. "Pokud má muž s poruchou plodnosti zdravou partnerku, její schopnost počít potomka to většinou vykompenzuje," vysvětluje dr. William Ledger z britské univerzity v Sheffieldu, ale dodává: "Když ale trpí nadváhou oba, je těhotenství významně ohroženo, protože už dlouhou dobu je známo, že obezita snižuje fertilitu i u žen."

Tým vědců v čele s doktorem Shayebem zkoumal vzorky spermií více než 5 000 mužů ve Skotsku a rozdělil je do skupin podle indexu tělesné hmotnosti BMI jejich majitelů. Ti, jejichž BMI byl normální, tj. 20-25, měli vyšší procento zdravých spermií než muži obézní nebo s nadváhou. U nich byl jejich objem v 60 procentech nižší.

Existuje několik teorií, proč mají obézní muži nekvalitní sperma. Jedním z důvodů může být fakt, že tuková tkáň má vliv na produkci hormonů, což může omezit vznikání nových spermií. Dalším problémem může být teplota, protože spermie se tvoří nejlépe při teplotě o 2 stupně nižší, než je teplota těla. Více tuku může ale organismus přehřívat.

Odborníci ale upozorňují, že k podobnému úbytku může dojít i u lidí podvyživených a má na něj vliv také kouření, alkohol, užívání drog a věk.
"Mužská fertilita je úzce spojena s tělesnou kondicí," říká profesor McClure z univerzity v Belfastu.

Datum vydání: 21.7.2008

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Po rajčatech roste výkonnost spermiíVědecké články

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/119775-po-rajcatech-roste-vykonnost-spermii.html

Po rajčatech roste výkonnost spermií

Muži milující rajskou polévku prý mají výkonnější spermie. Potvrdili to britští vědci s tím, že látky obsažené v plodech rajského jablíčka mají schopnost dodat pohlavním buňkám extra energii a vitalitu. Do mužského těla se pak mohou účinné sloučeniny dostat s vařených rajských produktů.

pondělí 30. července 2007, 9:27 - LONDÝN

Nejlepší jsou tedy rajská polévka, různé omáčky a kečupy. Experti z Portsmouth University sledovali několik mužů, kteří konzumovali každý den po dva týdny rajskou polévku Heinz. Jejich sperma po vyšetření prokázalo, že je v lepší kondici než u mužů, kteří produkty z rajčat nejedli.

Podle všeho zázračně na spermie a jejich vitalitu působí lykopen, červené barvivo dodávající charakteristický vzhled rajčeti. Vědci již delší dobu vědí, že tento karotenoidový antioxidant působí v těle blahodárně.

Má dokonce preventivní účinky proti rakovině různých typů. Zneškodňuje v organismu volné radikály poškozující buňky. Do těla se nejspolehlivěji dostává nikoli z čerstvých, ale tepelně upravených plodů rajčete.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kyselina listová chrání spermie před poškozenímVědecké články

http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-zdravi-zdravi/86902/kyselina-listova-chrani-spermie-pred-poskozenim.html

Kyselina listová chrání spermie před poškozením

22.03.2008  15:22
Kyselina listová, známější možná jako vitamin B9, by měli konzumovat muži, kteří plánují potomstvo. Chrání totiž spermie před poškozením chromozómů
 

Kyselina listová neboli vitamin B9 se doporučuje těhotným ženám kvůli prevenci vývojových poruch nervové soustavy u dítěte. Ale podle kalifornských odborníků by se této látce neměli vyhýbat ani muži, protože jinak řečeno foláty chrání jejich spermie před poškozením chromozómů. Ze studie s 89 zdravými americkými muži vyšlo najevo, že jedinci konzumující potraviny či vitaminové doplňky bohaté na kyselinu listovou měli až o třetinu méně chromozomálních abnormalit u spermií než muži, kteří pojídali této látky jen minimum. Kyselina listová je důležitá pro rychle se dělící buňky a při syntéze DNA. "Jsou potřeba ale další výzkumy, aby se tato teorie potvrdila," uvedla profesorka Brenda Eskenaziová z University of California v Berkeley. Kyselina listová patří do skupiny vitaminů B a nachází se v zelenině, především v té listové. Najdeme ji ve špenátu, fazolích, hrášku, rajčatech, brokolici ale i citrusových plodech a dalším ovoci. Studie byla publikována v odborném internetovém magazínu Human Reproduction.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.4.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 tabulka kyselinotvorné a zásadotvornéVědecké články

http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=238

Potraviny je třeba řadit podle pH.
Potraviny zvyšující pH a tedy zásaditost organizmu, od nejzásaditějších k těm méně zásaditým:
40 - 35: Ředkev, ředkvička, brokolice, okurky, špenát, zázvor, česnek, cibule, citrón
35 - 30: čistý lecitin, houby, květák, meloun, mango
30 - 25: sušené fíky, rajčata, mrkev,
25 - 20: celer, řepa, sojové boby, zeleninová nať, pampelišky,
20 - 15: hlávkový salát, kapusta, černá melasa, olivy, jablečný ocet
15 - 10: fazole, hrozinky, pomeranče
10 - 5: banány, hrušky, jablka, mrkev, maliny, meruňky, zelený a bylinný čaj, mandle
5 - 0: brambory, nejlépe vařené ve slupce, proso (jáhly), pohanka, kokosový ořech

Potraviny snižující pH a tedy zvyšující kyselost v pořadí od těch nejkyselejších k těm méně kyselým:
40 - 35 : Vepřové, telecí, hamburgery, bílá rýže, hovězí, ústřice, uzeniny,
35 - 30: krabi, humr, mořští raci, krocan, kuře, káva, čaj černý, perlivé nápoje,
30 - 25: ryby, jiné maso, vajíčka, likéry, čokoláda, tvrdý sýr,
25 - 20: přírodní a divoká rýže, čočka, oves
20 - 15: pivo, víno, těstoviny, chleba,
15 - 10: celozrnný chleba, margarín, ořechy
10 - 5: máslo a smetana, ječmen,
5 - 0: tvaroh a měkký sýr, švestky
0: syrovátka, kravské a kozí mléko

Nejvíc vhodný z olejů je olivový - oleje jsou převážně neutrální
Zelené čaje a bylinné čaje jsou zásadité, ovocné čaje jsou v pořádku
Mléčné výrobky a mléko se blíží neutralitě s výjimkou tvrdých sýrů (kyselé) a proto nepředstavují z hlediska pH problém, pH sliny měřené ráno po probuzení lakmusovým papírkem ( jeho rozsah 6,3 - 7,5 pH apod.) optimálně neklesá pod 6,8 , pokud ano, je to varující a pokud klesá na 6,3 a níže, jedná se o acidosu, která je hlavním udržujícím faktorem chronických nemocí (v tradičních pojmech nerovnováha jin a jang). Nejlépe (u zdravých lidí) je pH sliny 7,1 (nebo i více), slina nejlépe vyjadřuje stav pH v buňkách těla.

Obecně:
Potraviny, zanechávající v těle zásaditou stopu (posílit příjem):
Všechna zelenina
Všechno ovoce s výjimkou švestek a brusinek
Jedlá soda
Ionizovaná (elektricky alkalizovaná) voda Ionizovaná , zásaditá- živá voda (získána diafragmatickou elektrolýzou). Nejjednoduší způsob, jak neutralizovat každodenní konzumaci stravy, která má kyslé pH.

Potraviny způsobující v těle okyselení (nutno omezit):
Všechno maso,
obilniny a rýže ( přičemž celozrnnost snižuje jejich kyselost)
černý čaj a káva,
perlivé, nebo alkoholické nápoje všeho druhu
z kyselé části tabulky jsou nejpřijatelnější potraviny, blížící se neutralitě, tedy nule

Tuto tabulku zpracoval Mgr. Jiří Čehovský
 
Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 21.2.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Holčička Shettles metoda po OVULACIVědecké články

Shettlese jsem cetla. Tam pisou, ze holku par dni pred ovu. Pokud nekdo chce kluka, tak po ovu stop, protoze se zmeni kvalita hlenu, a ten pak kluky nepusti, neni pro ne dost kvalitni prostredi a vajicko jeste muze cekat. Tedy kluka na ovu a holku driv + k tomu hlidat, aby se hlen na kluka poradne tahnul a na holku jeste moc ne. Na to, ze tesne po ovu trefite holku bych urcite nespolehala.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 11.1.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 HOLČIČKA metoda dr. Shettles styk těsně po ovulaciVědecké články

A třeba metoda dr. Shettles

metoda pro početí dívky znamená mít pohlavní styk těsně po ovulaci

This method was introduced by a woman who had followed the Shettles method and had 6 sons.
Tato metoda byla zavedena ženě, která měla následovat metoda Shettles a měla 6 synů.
Using her own idea for conceiving a girl produced her 7Th child.
Využívá svůj vlastní nápad pro početí dívky vyrobené jeji 7mé dítě.
It was a girl. - Byla to holka.

přeloženo překladačem z angličtiny ~:-D~:-D~:-D

je to z odsud

http://www.genderselection123.com/cs/baby-s-gender-selection.php



 

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.1.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Teorie doktora ShettleseVědecké články

Už padesát let je známo, že pohlaví dítěte určuje, jestli ženské vajíčko oplodní spermie s chromozomem X (holčička) nebo Y (chlapeček). Ženské spermie jsou přitom větší pomalejší, ale životaschopnější. Mužské jsou menší, rychlejší, ale žijí krátce. Teorie doktora Shettlese říká, že pokud chcete mít chlapce, měli byste mít pohlavní styk v době ovulace a těsně po ní, kdy je pravděpodobné, že se ‚mužská‘ spermie dostane k vajíčku co nejrychleji. Předtím je potřeba několik dnů abstinovat, aby se stihlo vytvořit dostatečné množství spermií.

Pro početí chlapečka je prý vhodná poloha zezadu, kdy se spermie dostanou co nejhlouběji ke krčku dělohy. Důležité je také prostředí v těle ženy. Kyselé zpomaluje mužské spermie a ničí je. Zásadité jim prospívá. Doktor Shettles proto doporučuje opláchnout se před stykem vodou s rozpuštěnou tabletou sody bicarbony. Také byste se měla snažit dosáhnou orgasmu ve stejné době jako partner, abyste udržela v pochvě zásadité prostředí.

Pro zplození holčičky abstinujte 3. a 4. den před ovulací a začněte se sexuálním stykem dva dny před ovulací. I doktor Shettles doporučuje v souladu s lidovými recepty misionářskou polohu. Ženy by se však podle něj měly vyhnout orgasmu, tím se udrží v pochvě kyselé pH prostředí. Pro zvýšení kyselosti se můžete před stykem opláchnout roztokem vody s octem.

Více ...
Vložil: Lvice+lvíčata dne 8.1.2010| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 37 [Dalších 17 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.