Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *DRUHY PLENEK*


 Články 11 z 1 
 Jaké jsou vlastně různé druhy plínuší...*DRUHY PLENEK*

ABY JSTE SE ZORIENTOVALI V RŮZNÝCH DRUZÍCH PLEN, JSOU ROZDĚLENY NA KATEGORIE

  • Kalhotkové plenky


Jednovelikostní plenky jsou udělané tak, aby vydržely děťátku po celé přebalovací období. Jejich velikost se dá v průběhu času měnit, stejně tak jejich savost (většinou díky vkládacím plenečkám). Další druh jsou plenky vícevelikostní, tedy vyráběné v různých velikostech podle váhy dítěte. Kalhotkové plenky mají tvar asi jako jednorázovky.

U všech kalhotkových plenek je nutné použít svrchní nepromokavé plenkové kalhotky.


  • Vícevrstevné plenky - prefoldy

Obdélníkové pleny, které jsou ušity z více vrstev materiálu. Velmi dobře sají, snadno se skládají a můžete si vybrat různé sklady (např. jiný pro holčíčky a jiný pro chlapečky - protože kluci potřebují silnější vrstvy jinde, než holčičky).


  • Rovné plenky


Klasické české čtvercové pleny a froté plenky, tvarované plenky Koala, Haipa Daipa, zavazovací pleny.
Ke všem plenkám je nutné použit svrchní plenkové kalhotky.

  • Všechno v jednom-AIO

Geiniální plenka, která je jednoduchá opravdu jako jednorázovka. Nejsou potřeba žádné svrchní kalhotky - už jsou součástí plenky. K přebalení nepotřebujete nic jiného, než tuhle jednu plenku. Sací jádro může být všité, nebo vyndavací jako u kapsovek. Neocenitelné na cestách...

  • Kapsové plenky

Pleny, které mají svrchní vrstvu a uvnitř kapsu, do které se vloží sací jádro. Použít se dají čtverce, prefoldy, vkládačky a tak ovlivnit savost/štíhlost plenky. Některé kapsovky mají PUL vrstvu, takže nejsou potřeba svrchní kalhotky.

  • Tréninkové klahotky a plavky

Tréninkové kalhotky jsou pro batolata, která se učí na nočník, ale občas se jim ještě nějaká ta nehoda stane. Jsou vhodné jak pro "jednorázovkové" tak i pro "bavlnkové" děti - bez rozdílu. Plavečky pro malé plaváčky vyžaduje většina bazénů - látkové plavečky nijak neomezují děťátko v pobytu ve vodě a zajistí, že nedojde k úniku "velkých nehod". A navíc roztomile vypadají...

Více ...
Vložil: inishkea dne 15.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 11 z 1 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.