Deníky Fotoalba Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Sjuznka Hříbatec
Fragmenty ze života šťastné malé slečny

datum narození: 19.10.2005


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 103 [Dalších 73 >>] 
1 rok 7 měsíců 2 týdny 5 dnů života dítěte
 8. 6. 2007Sjuznka Hříbatec

Mrzí mě, že Zuzančin deník obrůstá mechem a kapradím, bohužel máme odpovědnou redaktorku na mateřské dovolené a záskok se jaksi neobjevil. Tedy, dnes máme Zuzanku nemocnou, v horečkách. Probudila se v noci s křikem a pláčem; to ještě teplota nebyla příliš vysoká - v průběhu dne ale narůstala a v podvečer jsme naměřili rekordních 39,6. Lehce pokašlává, takže jí Haník dodává sirup Hedelix a teplotu snižujeme studenou vanou a čípky. Doufejme, že tenhle stav přejde tak rychle jak přišel a že nedojde na návštěvu zvěrolékaře. Každopádně nás v pondělí večer poctí návštěvou pán z BUPA - společnosti, provozující síť zdravotních zařízení a soukromé zdravotní pojišťovny v jednom, která spolupracuje s Vodafonem a poskytuje zaměstnancům slevu na soukromém zdravotním připojištění, takže pokud se dohodneme, měla by Zuzanka pro příště k dispozici namísto veterináře dětského lékaře.

Více ...
Vložil: vallan dne 8.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 7 měsíců 2 týdny 5 dnů života dítěte
 8. 6. 2007Sjuznka Hříbatec

Mrzí mě, že Zuzančin deník obrůstá mechem a kapradím, bohužel máme odpovědnou redaktorku na mateřské dovolené a záskok se jaksi neobjevil. Tedy, dnes máme Zuzanku nemocnou, v horečkách. Probudila se v noci s křikem a pláčem; to ještě teplota nebyla příliš vysoká - v průběhu dne ale narůstala a v podvečer jsme naměřili rekordních 39,6. Lehce pokašlává, takže jí Haník dodává Hedelix a teplotu snižujeme studenou vanou a čípky. Doufejme, že tenhle stav přejde tak rychle jak přišel a že nedojde na návštěvu zvěrolékaře. Každopádně nás v pondělí večer poctí návštěvou pán z BUPA - společnosti, provozující síť zdravotních zařízení a soukromé zdravotní pojišťovny v jednom, která spolupracuje s Vodafonem a poskytuje zaměstnancům slevu na soukromém zdravotním připojištění, takže pokud se dohodneme, měla by Zuzanka pro příště k dispozici namísto veterináře dětského lékaře.

Více ...
Vložil: vallan dne 8.6.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 4 měsíce 4 týdny života dítěte
 18. 3. 2007Sjuznka Hříbatec

Ac jsem jiz usazen v Anglii, jsem denne v kontaktu pres SMS a internet s Hanikem, takze mam aspon zakladni zpravy o Hribatci. Sjuznce je uz lepe pote, co ji na Homolce pichli ucho a vyresili tak problem se zanetem. Hanik psal, ze vcera mela dobrou naladu a dneska zlobila. Vysoke teploty uz se nevratily, ale obcas jeste ousko zaboli. Musim koncit nebo budu platit dalsi minutu.

Více ...
Vložil: vallan dne 18.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 4 měsíce 3 týdny 1 den života dítěte
 12. 3. 2007Sjuznka Hříbatec

Pár dní jsem zde nic nenapsal a dnes to nebude o moc lepší, ale aspoň o maličko. Stalo se toho hodně za uplynulých čtrnáct dní; vyjma mého třídenního výletu do Anglie, kterému je věnován jiný deník, jsme si všichni tři odbyli virózu, z níž jsme se ještě úplně neotřepali. Poslední z nás ji dostala Zuzanka, bylo to v pátek, tedy před třemi dny, a ačkoli včera ještě teploměr zastrčený v jejím análku ukazoval alarmujících osmatřicet stupňů, dneska jsme bez teplot a konečně jsme absolvovali klidnou noc. No, je toho opravdu málo, co jsem dnes napsal, ale lepší to nebude; vyrážíme pořídit Zuzance botičky a poslat daňová přiznání.

Více ...
Vložil: vallan dne 12.3.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 4 měsíce 1 týden 1 den života dítěte
 26. 2. 2007Sjuznka Hříbatec

Právě jsem vlastní vinou ztratil asi dvacet řádků textu, které jsem napsal na tuto stránku. Za to si uložím trest, nebudu je psát znovu. Alespoň ve zkratce napíšu, co bylo obsahem té literární práce:

1. omluva čtenářům za mystifikaci - levá dolní stolička se nevyloupla, jednalo se o chybu při kontrole dásní způsobenou odpovědnou pracovnicí, která již byla přeřazena na jinou práci (vaření výborné květákové polévky). Přečtením těchto řádků zbavujete členy redakce odpovědnosti za způsobené škody.

2. vylíčení návštěvy u Bobinčina lože před půl hodinou - dotyčná spí jako dudek

3. popis dnešního zdravotnického výletu do Prahy - poliklinika (Bobinka veselá), zubař (Bobinka veselá, Haník o dvě stoličky kratší)

Vida, ve čtyřech řádcích to jde taky dobře.

Více ...
Vložil: vallan dne 26.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 4 měsíce 6 dnů života dítěte
 24. 2. 2007Sjuznka Hříbatec

"Tak se nám vyklubaly dva zoubky," mohla také říci posluhovačka panu Švejkovi. I Zuzanka vyvedla dva čerstvé kousáky na svět. Včera mi Haník nahlásil stoličku vlevo dole a dnes ráno hrdě oznamoval stoličku vpravo nahoře. Vítejte na svět, zoubky, a přeji Vám, ať nejste brzy zkažené.

Více ...
Vložil: vallan dne 24.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 4 měsíce 3 dny života dítěte
 21. 2. 2007Sjuznka Hříbatec

Ač v této chladné době narazíme v našich končinách na včeličku jen velmi zřídka, Zuzance se včera jedna nevyhla a označkovala ji svým žihadlem. Pilná včelka se jmenuje Pokorná a je Zuzančinou osobní dětskou lékařkou. Jednalo se o další díl ze seiálu Očkování, nazvaný tentokrát  Zarděnky a spalničky. Za patnáct až osmnáct dní se může dostavit reakce organismu v podobě vášnivých horeček, které po dvou dnech odezní.

Bobinka v současné době prožívá tzv. oblékací období - navléká na sebe různé druhy šatstva, se zvláštní oblibou pak zimní doplňky, jako šálu, čepici nebo rukavice. Do této hry zapojuje podle potřeby i nás, když přináší různé plyšáky a nutí nás je oblékat. Používá stále víc označení pro věci, byť zatím bychom ty výrazy těžko lovili ve slovnících spisovné či nespisovné češtiny.

Více ...
Vložil: vallan dne 21.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 3 měsíce 4 týdny 1 den života dítěte
 16. 2. 2007Sjuznka Hříbatec

Uplynulých pár dní jsme se užívali s dobře naladěnou Zuzankou; zoubky, ač se ještě nevyklubaly, nezlobí. Holčička je veselá a hravá, učenlivá - opakuje po nás kdeco, rozšiřuje si slovní zásobu o nezanedbatelnou řádku slov, hlavně dvojslabičných (např. mi = mikina). Jen v jednom ohledu se křivka Zuzančiny výkonnosti strmě propadla, a to v přijímání večerní kaše. Myška Krupička je odmítána stoprocentně, ani starý dobrý Sinlac u Zuzanky nedošel uznání. Včera jsme nasadili zbraň těžkého kalibru, jahodovou Sunarku, ale snědla asi půl lžíce. Bramborovou kaši pak s přemlouváním do sebe nasoukala, je to ale porod, večer po večeru. Suplujeme kaše vším možným, ale jde přece jen o to mlíčko, které do ní potřebujeme dostat a to není snadné. Tak se nad námi, Zuzanko, smiluj!

Více ...
Vložil: vallan dne 16.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 3 měsíce 3 týdny 4 dny života dítěte
 12. 2. 2007Sjuznka Hříbatec

Užili jsme si rodinný víkend, nečekaně okořeněný tou zprávou o stěhování se do Anglie. Zuzanka prozatím nedává najevo rozrušení, i když jistě vycítila a cítí naše vzrušení a také napětí, které tak vážnou změnu provázejí. Její dentální situace se též doposud nezměnila, prstíky v puse kmitají a osahávají výrůstky, které se dozajista na dásních den po dni zvětšují. Jen prorazit na světlo, zoubky! Došlo v jejím denním režimu k posunu ve vstávání, asi hodinovému, takže pokud donedávna oznamovala svou touhu prožít den mezi půl osmou a osmou, v posledních dnech se pohybujeme mezi půl sedmou a sedmou - k radosti tatíčka, k radosti matičky.

Více ...
Vložil: vallan dne 12.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
1 rok 3 měsíce 2 týdny 6 dnů života dítěte
 7. 2. 2006Sjuznka Hříbatec

Jaksi v poslední době válčíme s příjmem potravy, a to ne ve smyslu přejídání, leč naopak. Nelekejte se, nejde o projevy mentální anorexie a Zuzance nehrozí podvýživa, ale z nějakých, nám neznámých důvodů, Zuzanka nejeví zájem vyprázdnit svou misku či talířek s důsledností, na kterou jsme si snad zvykli. Možná jsou to ty rostoucí zoubky doubky, v každém případě se to týká převážně pravidelné stravy - tedy obědů a večeří. V mezidobí Zuzanka spořádá velké množství různých dobrot - zejména pečivo a ovoce. Odnedávna jsme zařadili do jejího jídelníčku i pokrmy doposud zapovězené z důvodů možných alergických reakcí, a to med a citrusové plody. Zuzanka je přijala s chutí a radostným Mééé. Což mi připomnělo ještě jednu neméně radostnou novinku: Bobiska přijala fakt, že ovečka dělá béé; doposud nebyl patrný rozdíl mezi ovcí a jiným mléko dávajícím tvorem, kozou. Mééé!

Více ...
Vložil: vallan dne 7.2.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 103 [Dalších 73 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.