Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Recepty


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 58 [Dalších 38 >>] 
 Bábovka mnoha chutíRecepty

Ingredience

těsto: 250 ml mléka, 1 vejce, 100 g rozpuštěného másla nebo hery, 150 g krupicového cukru, špetka soli, 600 g polohrubé mouky, 30 g čerstvých kvasnic
náplň: libovolná, např. tvarohová, maková, ořechová, povidla, marmeláda, nutella, pudink,...

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném poředí do pekárny a zapneme program Příprava těsta nebo vypracujeme kynuté těsto klasickým způsobem. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky. Po vykynutí těsta oddělujem lžící kousky, každý zploštíme, dáme na něj lžičku náplně a zabalíme. Čím víc druhů náplně použijeme, tím bude bábovka zajímavější. Jednotlivé "buchty" skládáme do vymazané bábovkové formy a necháme ještě 20 minut kynout. Povrch bábovky potřeme mlékem a vložíme ji do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 60 minut. Pokud povrch bábovky rychle tmavne, přikryjeme ji alobalem.

Více ...
Vložil: segi dne 25.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Křupavé kuřeRecepty

Kuřecí řízky, 2 vejce, 1 lžička grilovacího koření, 30 dkg strouhaného tvrdého sýra, 150 g slaninových brambůrků, 1 lžička oregana. ( rozpis je na cca 1 kg masa)

Maso naklepeme a obalíme v rozšlehaných vejcích smíchaných s gril. kořením. Necháme půl hodiny odležet. Brambůrky rozdrtíme, smícháme se sýrem a oreganem. Maso v této směsi obalíme a naskládáme do suchého pekáče. Zbytek směsi vtlačíme na maso. Pečeme 30 minut na 200°C.

Více ...
Vložil: skrozu+Nikolka(7/05)+Mareček dne 6.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Masové kuličky Ikea s omáčkouRecepty

MASOVÉ KULIČKY IKEA S OMÁČKOU Ingredience: 550 gramů mletého masa sůl, jemný pepř cibule 2 lžičky solamylu hrst strouhanky 3 vařené strouhané brambory 2 žloutky 150 ml šlehačky trošku oleje na pečení Na omáčku: 250 ml smetany 2 lžičky solamylu 1 lžíce hořčice 150 ml vývaru (nebo vývaru z buj. kostky) Postup: V robotu na jemno rozsekáme mleté maso, cibuli, koření, žloutky a solamyl. Pak přendáme do mísy, mezitím uvaříme tři brambory a na jemno nastrouháme. Přidáme k masové směsi. V míse ručně zpracujeme spolu se strouhankou a šlehačkou. Vytvarujeme menší masové kuličky (jak je známe z Ikey) a naskládáme na jemně olejem potřený pekáček. V troubě na 200 stupňů pečeme kuličky asi 40 minut, dokud nemají typickou barvičku - hnědou, v půlce času otočíme, aby se pěkně propekla i druhá strana. Po upečení vyndáme kuličky a do šťávy z masa přidáme šlehačku, solamyl, vývar a hořčici, vše smícháme metlou do hladka a kuličky zase ponoříme zpátky, prohřejeme a můžeme podávat:) Příloha:hranolky,vařené brambory,opečené brambory a nesmí chybět brusinky !! :-)

Více ...
Vložil: Peřinka+Štěpula 2/05+Emma9/07 dne 2.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jablečný dort za studenaRecepty

3/4 kg strouhaných jablek, 1 van. cukr, 2dcl vody, 2 van. pudinky a 2 min. povaříme

 

V dortové formě střídáme piškoty s jablečnou hmotou, necháme dobře ztuhnout, nejlépe do druhého dne a podáváme se šlehačkou.

Do formy o průměru 26 cm vyjde toto množství hmoty na 5 položení piškotů, tj. cca 1 a půl sáčku.

Více ...
Vložil: Sasu dne 29.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Noky s vajíčkemRecepty

POLOHRUBÁ MOUKA

ČL SOLI

1/2 PRDOPEČE

1 VEJCE

MLÉKO

 

- uděláme těsto, hustota jako na halušky

- do osolené vody a cca 5 min. vařit

- v míse osmažime na sádle vajíčka a do hotových dáme zcezené noky (dělám to v míse z varného skla)

A k tomu je úplně mňamkovej čerstvej zelenej hlávkovej salát!!!!!   Ten dělám s nálevem z mléka....do litrové odměrky cca 2 cm vrstva krystalu nebo krupicového cukru, zalít octem tak, aby byl všechen cukr namočený, špetka soli a dolít odměrku mlíkem.

 

 

Více ...
Vložil: Sasu dne 29.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zapékané brambory se sýrem a cibulíRecepty

- brambory nakrájet na plátky a dát vrstvu na vymazaný pekáč (mísu), posolit + grilovací koření

- naklepané kuřecí maso jako další vrstva, opět posolit a gril. koření

- zasypat cibulí nakrájenou na půlkolečka (silnou vrstvu)

- zasypat nahrubo nastrouhaným tvrdým sýrem - taky silnou vrstvu

- zakrýt opět vrstvou na plátky nakrájenýma bramborama, posolit a gril. koření

- zalít nálevem - ve 2/3 hrnku horké vody rozpustit kostku masoxu - a dát péct do trouby

Udělá to super majdu!

Více ...
Vložil: Sasu dne 29.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kotlety na MoravanceRecepty

- maso naklepat, osolit a opepřit

- obalit ve strouhance, zamáčknout ji a pak obalit ve vajíčku

- osmažit na oleji (jako omeletu) - pomalu po trochách olej přilívat, ať ho není moc

- dát do kastrolu, přidat 1 Moravanku (okurky pokrájet), přidat i olej ze smažení (proto ho nemá být moc) a dusit až je maso měkké

Podává se s vařenýma bramborama. Dobrou chuť!

Více ...
Vložil: Sasu dne 28.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Králík na smetaně od SasuRecepty

Prospikujes kralika spekem, posolit a dat na nej zeleninu. Bud podusis na masle kupovanou mrazenou smes na svickovou, nebo sklenku Halali. Malou ji muzes pridat i k te dusene zelenine. Doda vybornou chut. Kralika do ty zeleniny nalozis a pridas jalovec, bobkovy list a muzes (ale nemusis) trosku tymianu. A takhle nalozenyho ho nechas nejlip do druhyho dne. Takze jestli chces varit zitra, tak to mas ted co delat ~j~;) Jinak kdyz nemas smes pod svickovou, ale budes davat kazdou zeleninu zvlast, tak mrkve by mela byt cca tretina, jinak je to moc oranzove a hlavne strasne nasladle.
Druhy den to podlijes vodou a das pect. Az je kralik upeceny, tak vyndas to koreni a zeleninu se stavou rozmixujes a zadelas smetanou. Kdyz je to moc huste, nebo potrebujes vic majdy, tak pridej vyvar. No a k tomu houskovy knedlik.

Více ...
Vložil: segi dne 21.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort s jablky a šlehčkouRecepty

3x žloutek + 15dkg cukru - ušleháme
8 dkg - mletých ořechů
3 lžíce dětské krupičky
3 lžičky kakaa
trochu prášku do pečiva
1x velké nastrouhané jablko
sníh ze 3 bílků

Pečeme asi 1/2 hodiny, vychladlé nazdobíme šlehačkou a posypeme nastrouhanou čokoládkou:-D

Více ...
Vložil: Mína+Matěj1/05+Kryštof9/07 dne 22.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 vánočka bez mléka a vajecRecepty

cca 300 ml vody, protože tam nejsou vajíčka 100g cukru, 125 g sádla, 3/4 lžičky soli, 250 g hladké mouky, 400 g polohrubé mouky, a trochu citronové nebo mandlové esence, na barvu půlku vanilkového pudinku, ale nemusí být, při zadělávání v pekárně použít lžičku a půl sušeného droždí, při ručním zadělávání tak půlku kostky droždí. Nechám v pekárně udělat těsto a nakynout - rozdělím na 6 dílů - udělám cancoury :o) a pletu ze 6 naráz aby se vánočka nerozjela - návod jestli to neumíš je na http://www.fiserasynove.cz/ v sekci video ...tam je pletení ze 6 naráz .... tohle je vlastně styl pletení vánoček co se prodávají v obchodě...je to super protože je vysoká a nesjíždí ...pokud to nepochopíš - já na to čuměla asi 30x :o)) a stejně se mi motaly ruce ale už to umím :o) no prostě pokud to nepochopíš tak udělej spodek z 5 (udělej copek ze tří a copek ze dvou a připlácni trochu k sobě to se spojí, na to dej ze tří a na to ze dvou a propíchni celé špejlí nebo párátky aby to nesjelo u pečení nebo se nenaklánělo ... peču to na peč. papíru - v plynové troubě a doma mám pekáč s vodou aby to tak nepálio ze spod ... a peču asi 15 minut na nejsilnější a pak neotvírám a zeslabím tak na 180 a peču do zlatova - asi dalších 30 minut. Píchnu párátkem ajak nelepí vytahuju ... ještě teplé cukruju cukrem .. tak at chutná :o))

Více ...
Vložil: Správce Září 2007 dne 5.2.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 58 [Dalších 38 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.