1,5 hrnku oleje
2 hrnky hnědého cukru/třtinového, Rapadury
2 hrnky strouhané mrkve Bio z Plusu
2,5 hrnku mouky / dávám 1,5 bílé, 1 celozrnné/pokud dáváte nízkolepkovou je potřeba upravit poměry tedy 1 bílé, 1 celozrnné a 0,5 té s min. lepku
2,5 lžičky skořice
půl sáčku prdopeč , vinný kámen , prdopeč Bio
1,5 lžičky soli mořská, nerafinovaná
4 žloutky
hrnek sekaných vlašských ořechů
sníh ze 4 bílků
Rozmíchat sypké, potom přidat mrkev a tekuté. Zpracovávám robotem, zpočátku se to drobí, než se to spojí. Vylít na vymazaný a vysypaný plech / lepší s tenkými okraji, mám jen ten vysoký a není to ono/ a upéct. Potom napatlat polevou z tvarohu a hnědého cukru a másla. Může se dát i vanilka, citr. kůra, pomerančová šťáva... Variantou je mascarpone, zakysanka, různé směsi... Já nejraději směs tvarohu a mascarpone.