Deníky Fotoalba Vzkazy
    

Patří do deníku

15. 4. 2008

Autor: vallan , 16.4.2008

Po návratu z Čech nás tady čekalo, kromě krásného jarního počasí, nějaké zařizování. V první řadě je třeba zmínit návštěvu v nemocnici (Hillingdon Hospital), kde by se měla v budoucnu narodit naše druhá ratolest. Vypravili jsme se tam všichni tři, abychom se sešli s midwife (porodní asistentkou), která bude Haníka provázet těhotenstvím, porodem i krátkou dobou po něm. V Anglii se o záležitosti, týkající se těhotenství a porodu, starají midwives a lékař se účastní pouze porodu, a to jen v rizikových případech. Z naše midwife Sue Taylor se vyklubala sympatická paní ve středních letech, zkušená ve svém oboru. Nutná administrativa, kvůli které jsme se tentokrát poprvé sešli, zabrala víc než hodinu a šlo o předvídatelné otázky ohledně zdravotního stavu matky, jejího předchozího těhotenství a porodu a samozřejmě také pár otázek směřovalo na zdraví příbuzných. Nebojte se, moc jsme toho o Vás neřekli :) Sue nám v závěru Haníka zvážila a pak ještě odlehčila o několik zkumavek krve na testy. Obdobné testy, jaké se dělají v Čechách - HIV, cukrovka, Downův syndrom... Zuzanka se statečně držela, v závěru mohutně podporovaná příslibem muffinu a džusu. Dozvěděli jsme se, mimo jiné, že zde nemálo žen rodí doma a také, že v nemocnici Haník po porodu zůstane 6-24 hodin, podle vlastního přání. Pokud nebudou komplikace, jistě. Pak už se bude zotavovat v domácím prostředí, s návštěvami midwife. A s mou přítomností, jakkoliv netuším, jestli to zdravotní stav spíš nezhorší.



Protože nás dočasně opustila kamarádka Vaska, hlídací to teta, která si užívá dovolenou v domovské Makedonii, zajistil Haník Zuzance hlídání ve formě tety Mariale, venezuelské to občanky, toho času bytem v Uxbridge. Znám ji z několika setkání u známých a na playgroups; je to sympatická mladá paní, řekl bych na půl cesty mezi dvacítkou a třicítkou. Neměl jsem tu možnost sledovat ji coby chůvu v akci, ale Haník říká, že si se Zuzankou rozumí a aktivně si spolu hrají. Ačkoliv už se dá se Zuzankou rozumně rozmlouvat, dostat z ní, co s tetou dělají a o čem si povídají, se mi v podstatné míře nepodařilo. Zřejmě budu muset nasadit tvrdší vyšetřovací techniky, například žhavení lebky zvané budík.



Pustili jsme se s naší kapelou The Skyminers do usilovného zkoušení, hrajeme teď jednou týdně; musíme se připravit na jakýsi souboj kapel, kam nás zpěvák Dan přihlásil. Basistka Lorraine se nám ještě před ukrutnou bitvou vdá, takže v boji nepadne jako panna. Na svatbu samozřejmě půjdeme, bude to zajímavá exkurze do rituálů, britské společnosti vlastních.



Haník stále pracuje, ale už klientkám oznámila své těhotenství a úmysl práci předat nespecifikované nástupkyni (nevim, zda si něco ponechá nebo to pustí úplně). I já stále pracuji, možná právě v době, kdy dočítáte tento zápis.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 423 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.