Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Domácí zapékané müsli

Autor: inishkea , 31.3.2008

4 hrníčky BIO ovesných vloček,
100 g slunečnicových semínek (již vyloupaných),
100 g sezamových semínek,
150 g jablečného kompotu nebo pyré, nebo jakékoliv přesnídávky
2 lžičky mleté skořice,
1 lžička mletého zázvoru,
80 ml sladu, rostlinného sirupu
60 ml medu,
3/4 hrnečku tmavého cukru,
200 g celých neloupaných mandlí,
2 hrníčky rozinek
1 lžička soli,
2 lžíce slunečnicového oleje


Příprava:
1. Smíchejte všechno s výjimkou rozinek ve velké míse. Směs rozložte na dva široké mělké plechy a dejte do trouby vyhřáté na 150-160°C.


2. Pečte asi 20 minut, při pečení obraťte plechy a trochu promíchávejte, obracejte. Cílem je dosáhnout co nejrovnoměrnějšího propečení/vysušení.

3. Nechte vychladnout a smíchejte s rozinkami. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.


Letní verze : vypustíme skořici, přidáme nepražené kokosové lupínky (ty jsou po upečení naprosto fantastické) namísto sirupu dáme domácí bezový sirup, a rozinky nahradíme směsí sušeného ovoce - brusinek, papáji a ananasu.




Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 647 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.