Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Špaldové sušenky

Autor: inishkea , 29.3.2008

Špaldové linecké sušenky ve 4 variantách

300g špaldové celozrnné hladké mouky
200g rostlinného tuku v biokvalitě (například ALSAN bio)
100g sladěnky nebo rýžového sirupu



Suroviny zpracujeme v těsto a dáme nejméně na l hodinu do lednice. Je to ideální těsto na všestranné využití, na koláčové korpusy nebo vánoční cukroví. Peče se v troubě pří mírné teplotě 150 stupňů asi 15 minut.

Varianty :
1. Základní těsto rozválejte a vykrajujte různé motivy. Po upečení je slepte kvalitním džemem nebo karobovým krémem


2. Přidejte do základního těsta 3 lžíce strouhané mrkve a 2 lžíce kokosu. Jindy třeba zase lžičku zázvoru, nebo skořice.


3. Odeberte lžíci mouky a přidejte lžíci karobu a 3 lžíce mletých ořechů. Plňte do formiček.


4. Na rozválené těsto nasypte kandovanou citrónovou nebo pomerančovou kůru (v bio kvalitě), lehce posypte skořicí a vykrajujte sušenky.


Třetinu mouky můžeme nahradit kukuřičnou nebo pohankovou. Nebo z receptu odebereme 100g mouky a přidáme 150g mletých ořechů. Těsto je univerzální, koláčové.



 


Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 710 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.