Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

HOMEOPATICKÉ PROSTŘEDKY U AKUTNÍCH HOREČNATÝCH ONEMOCNĚNÍ

MÉNĚ OBVYKLÉ PROSTŘEDKY

Autor: laeela , 23.1.2008

APIS


Silné bolesti překrvené hlavy, překrvený šarlatový obličej. Oteklé, pálící sliznice úst, otok kolem mandlí a čípku měkkého patra. Vysoká horečka s rychlým nástupem. Teplo zhoršuje, pacient má odpor vůči jakékoliv formě tepla. Cítí vnitřní i vnější žár s palčivým žaháním na kůži, jako po píchnutí včelou. Teplo místnosti nebo teplé počasí zhoršují. Pocení se objevuje v návalech. Pacient preferuje chladné nebo ledové tekutiny. Přitom ale málo pije.


 


NUX VOMICA


Onemocnění převážně z chladu, suchého chladu nebo průvanu. Pacient je zimomřivý. Je podrážděný, zlý na své okolí, chce být sám. Chvěje se. Může mít křeče svalstva. Chřipku doprovází žaludeční obtíže. Horečky jsou vysoké a stupňují se během nemoci. Pacient má převážně při teplotě zimnici a kysele se potí. Přesto chce být stále přikrytý.


 


HEPAR SULPHURIS


Pacient je podrážděný, nesnese dotek, nechce abychom na něj mluvili. Obličej je bledý, popelavý až nažloutlý. Chřipku doprovázejí hnisavé projevy u očí, spojivek, v krku, v uších. Výtoky hnilobně páchnou. Bolest je bodavá, pacient je přecitlivělý na bolest.  Je zimomřivý. Zhoršení průvanem a chladem. Přes den se potí, v noci může být kůže suchá. Objevuje se chuť na kyselá a ostrá jídla.


 


KALIUM BICHROMICUM


Pacient potřebuje teplo, je zimomřivý. Je unavený až paralyzovaný. Je strašně slabý. Nejhůř se mu daří ráno, obtíže vrcholí ve dvě až tři hodiny.  Má sklon k postižení všech sliznic – objevují se rýma, zánět hrdla, hrtanu i průdušek. Rýma je typická – vazká, hustá, žlutozelená, táhnoucí se a lepící se. Objevují se bolesti dutin.  Onemocnění zřídka provázejí teploty, ale objevují se návaly horka a pocení. Často se objevují i žaludeční potíže.


 


MERCURIUS SOLUBILIS


Pacient velmi trpí, nejvíc v noci. Nemůže ležet na boku. Hodně páchne – pot, rýma, z úst. Hodně sliní, má páchnoucí sliny. Dásně a jazyk jsou bolestivé, na mandlích se může objevit hnis, čepy, povlaky. Teplota nebývá velká. Silná zimnice se střídá s pálivými teplotami. Zvláštností léku je, že nevyhovuje ani velké teplo, ani velký chlad. Proto se pacient střídavě odkrývá, když je mu teplo a zas přikrývá, když vychladne. Objevuje se velká žízeň obvykle na studené nápoje.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1066 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.