Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Špenátový koláč

Autor: Evule+Kubík 02/07+Adélka 09/08 , 15.6.2007







Slaný špenátový koláč


400 g listového těsta, hladká mouka, 450 g čerstvého špenátu nebo 150 g špenátového protlaku, 250 g jemného tvarohu, jedna lžíce pikantního sýra (niva), jedna cibule, jedna lžíce oleje, sůl, pepř, jedna lžička mletého kmínu, čtyři vejce, celý kmín



Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě postupně rozválíme na pomoučeném vále. Jednu část těsta vložíme do hlubšího plechu tak, aby po stranách trochu přesahovalo. Špenát umyjeme, odstraníme stonky, nakrájíme, mražený špenát necháme trochu rozmrazit. Špenát, tvaroh a strouhaný sýr dáme do mísy. Přidáme na oleji osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a vmícháme tři žloutky. Nakonec ještě vmícháme tuhý sníh ze tří bílků a směs vylijeme na připravené těsto. Přikryjeme druhou částí těsta, okraje k sobě jemně přitiskneme, povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme deset minut při nejvyšší teplotě, potom teplotu stáhneme na polovinu a upečeme dozlatova.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 845 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.