Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Chilli con Carne

Lili :o)

Autor: Lili :O) , 8.2.2007
Toto je velmi dobre a tady v Nemecku oblibene jidlo nejen u dospelych,ale take u deti!

Cca pro 6.porci potrebujeme:

75g speku,ale vice masoveho (muzete pouzit i slaninu,ale opravdu vice masem prorostlou)
olej
2-3 cibule nebo 1.velkou
2-3 strouzky cesneku
500g mleteho masa (muze byt bud jen veprove a nebo promichane s hovezim-to pouzivam ja)
800g rajcat v omacce (pokud si delate nekdo vlastni nakladana rajcata bez slupky,tak idealni)jinak se da tusim take koupit jako tady doza
800g cervenych fazoli-nakladanych v doze
chili (cili,ja nepouzivam kvuli detem,samozrejme kdo ma rad at pouzije)
2-3 bobkove listy
sul,cukr

Cibuli nakrajime na drobne kousicky a na rozhratem oleji osmahneme do zlatova,pote pridame na kousicky nakrajeny spek.pridame rozmackany cesnek.
Pote pridame mlete maso a nechame cca 5-7.minut orestovat.Pote pridame rajcatovou omacku i s kusy rajcat(muzete je predem vyndat z omacky a rozkrajet,ja to ale delam az vse na koci rozstoucham vse v kastrolu stouchadlem na bramobory,velmi prakticke).Pordame i fazole se stavou z konzervy.Ochutime soli,peprem a cukrem.pridame vsechny bobkove listy.Nechame 15.minut na mirnem ohni-stupni varit,dusti s poklici.
Po te opet ochutit-dochutit.
Podavame bud s pecivem a nebo jime samotne.
Dobrou chut!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 833 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.