Deníky Fotoalba Vzkazy
    

Patří do deníku

8. 6. 2006

Autor: vallan , 8.6.20067 měsíců 2 týdny 5 dnů života dítěte
Zuzanka náramně vyrostla, byli překvapeni babička s dědou rožnovští, kteří se dneska krátce zastavili v Černošicích po babiččině návratu ze slunného Řecka. Nám, kteří ji vidíme každý den, to nepřijde, ale dnes při pohledu na spícího kojence v kočárku jsem si uvědomil, jaký je jí kus. Bodejť by nebyl, když dostává tak výživnou stravu. Ráno dostane mlíčko, dopoledne ovocnou kaši, obvykle banán s jabkem, na oběd si dává mrkev s králíkem (rozmixovaným i s chlupama) a odpoledne další ovocnou svačinu. Zkoušeli jsme i meloun, ale neujal se. Popravdě nechutnal v kombinaci s různými druhy ovoce ani mně. Mám melouny rád, ale rozmíchané s jiným ovocem melouny kazí výslednou chuť. Možná kdyby se do toho koktejlu přidala vodka, bylo by to chutnější..
Zuzanka nejen roste, ale je stále obratnější a objevuje různé přeměty, které jsou v jejím zorném poli, neváhá pro ně vyrazit i na několikametrovou trasu. Nejvíc spokojená bývá v pokoji s bicími, tam se po zemi povalují spousty předmětů a je stále co objevovat. Hodně ji zajímají kabely, například ten od nabíječky, to je favorit. Nejvíc ale Zuzanku fascinují paličky. Po těch je celá divá, šermuje s nimi a bouchá, běda když jí chci paličku vzít z ruky. Vrhne na mě ten její pohled To-mi-přece-neuděláš a začne natahovat. Zabírá to.
V úterý se Zuzanka s rodiči zúčastnila antiParoubkovské demonstrace na Václaváku, celou ji ale prospala, divím se, že se neprobudila, když kolem cinkaly klíče, pískalo se a vůbec se lidé hlasitě projevovali. Podle médií bylo na akci asi 3000 lidí, zpočátku byl Václavák skutečně slušně zaplněný, dokonce horní část policie uzavřela, ne však na dlouho, po hodině se velká část davu rozešla, asi se vrátili do práce nebo šli nakupovat a do kina. Věkový průměr účastníků byl asi třicet let, Zuzanka tam měla nemálo vrstevníků a dětských kamarádů vůbec. Policisté postávali okolo a nevypadali, že se chystají nás zřezat. Když začal chlapík s kytarou hrát druhý kus, znechuceně jsme odešli; mohl by dělat Paroubkovi dvorního textaře, navíc ty stejné písničky hrál před rokem na demonstraci proti upřímnému klukovi S.G. Zuzanka se probudila až na nádraží, do růžova vyspaná.

Zuzčiny nálady se teď střídají trochu víc než bývalo zvykem před zoubkovým obdobím. Častěji teď bývá nešťastná a uplakaná, zdánlivě bez příčiny, ale pravděpodobně za tím budou ty klubající se bílé potvůrky. Ještě si s nimi v životě nejspíš užije, ačkoliv jí to nepřejeme, má to v genech. Ve chvílích, kdy je ztrápená, pomáhá stoprocentně jen jeden ztišující prostředek, kterým doma disponujeme, maminčiny prsy. Je to pro Haníka teď o zoubek bolavější, ale Zuzanka z nich nasaje klid a zase je dobře. Dneska bylo hlasité a dlouhé usínání, teď v půl jedenácté spí Zuzanka asi čtyřicet minut, odebereme se za ní a ve spánku ji podpoříme.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 174 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.