Deníky Fotoalba Vzkazy
    

Patří do deníku

5. 1. 2006 - část II.

Autor: vallan , 6.1.20062 měsíce 2 týdny 4 dny života dítěte
Cesta zpátky byla opět bez komplikací, tentokrát i bez krmení, naplánovali jsme si jen jednu zastávku, která měla vyřešit technické potíže Zuzančina dopravního prostředku. Nejspíš ještě v Černošicích jsme píchli kolo u kočárku a protože jsme měli cestou z Plzně obchod v Lochkově, kde jsme kočárek koupili, udělali jsme v Lochkově zastávku, abychom koupili náhradní duši. Před obchodem, kde se dřív parkovalo, rozšířili chodník a nainstalovali značku zákaz stání, museli jsme tedy zajet o kousek dál a nechat auto stát za rohem na parkovišti. Vzali jsme Zuzku a šli do obchodu. Byli jsme úspěšní, sehnali jsme jak duši, tak i molitanovou podložku do vany, na které budeme Zuzanku koupat, nádavkem jsme si udělali ještě radost plyšovou pružinou se zvířátky, která se ovine okolo držátka autosedačky nebo šprušlí postele. Do auta jsem nejdřív skládal Zuzku a všiml jsem si, že je otevřený kastlík u spolujezdce, což při našem odchodu nebylo. Pohledem k řidiči jsem zjistil, že je vytáhnutý kolík u dveří, takže jsem buďto nezamknul nebo si někdo otevřel. Obešel jsem auto, viděl vylomený zámek a Haník už hlásil, že v autě nejsou lyže ani lyžařské boty. Taky byl otevřený kufr, kočárek v něm byl naštěstí stále složený, zloději jej nestihli odnést. Až doma jsme zjistili, že se chystali i na něj, ale pravděpodobně jsme je vyrušili. Ukradli totiž ze zadního sedadla stříšku kočárku. Okradli(y) kojence, zrůdy! Myslím si, že nás vyčíhali, viděli, že rodina s malým dítětem odcházi od obyčejného auta plného věcí, některých i cenných. Přesto se nerozpakovali šťastnou rodinku okrást a způsobit jim škodu na duši i na majetku. Ta na duši je hlubší, na druhou stranu rodinku stmelila. Přivolaní policisté objeli vesnici, ale podezřelé osoby kráčející po silnici v lyžákách s lyžemi přes rameno nenašli. Zuzanka jakoby vycítila, že jsme s Haníkem nešťastní po nevydařeném výletu a vykradeném autě, a byla po zbytek dne hodně neklidná. Právě v takových vypjatých situacích je naší velkou útěchou a v tuto chvíli už spinká ve své postýlce s koníkem a medvídkem. I my půjdeme spát, máme za sebou náročné dny.

Teď už jen Zlá znamení:
Pavel a Milena měli na ty dny domluvené řemeslníky
Ve dvou ubytovnách měli plno, ve dvou hotelích řekli, že přímo od středy
Nepodařilo se nám namontovat zahrádku a jet s lyžemi v autě není bezpečné
Haník zapomněl doma tašku
Před obchodem s kočárky spadlo centimetry za mými zády (měl jsem v ruce sedačku se Zuzkou) ze střechy několik kusů ledu na chodník
Možná i píchlé kolo u kočárku (pumpoval jsem ho už před cestou na Šumavu).

Možná je to shoda náhod, které spolu nesouvisejí, možná ne. Napadlo mě to už před odjezdem, několikrát jsme to mohli zastavit.

Stříšku na kočárek jsem následně koupil, měli poslední. Haník před chvílí hlásil splnění úkolu, zahrádka je namontovaná. Časové znamení ohlásilo 23:30.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 149 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.