Potřebujeme:
- sklenici odpovídající velikosti (jelikož je nutná celkem rychlá konzumace - nenakládáme toho hodně, pouze tolik kolik jsme schopni opakovaně sníst)
- hermelín, cibuli, česnek, pepř celý, bobkový list, feferonky, olej
Postup:
- cibulku nakrájíme na kolečka, tak i česnek
- hermelín prokládáme cibulí, česnekem, pepřem, podle chuti feferonkama
- bob. list 1-3 dáme z boku sklenice
- na závěr zalijeme vlažným olejem cca 50°C (je to lepší pro rychlejší "zraní")
- sklenici pevně uzavřeme a uložíme do temna - nejlépe do špajzu
- při pokojové teplotě můžeme otevřít za 3-5 dní (koštování je povoleno) :o)))
- konzumace musí být rychlá - cca do týdne, jelikož nám pak začne hermelín "přezrávat"
Jen tak pro srovnání: pro tři dospělé osoby jsem nakládala 10 hermelínů
TYP: hermelíny můžete pokrájet na kostičky, čtvrtky, půlky - jejich zrání i konzumace je rychlejší
Už se těším až jich o vánocích pár naložím - máme je moc rádi!
Dobrou chuť |