Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Výborný piškotový korpus

Autor: Trollik, Ajka 3r+ Matýsek 1r. , 18.4.2006

Většinou ho dělám ze 4 ks vajec. Na jedno vejce dávám 40 g krystalového cukru a 40 g polohrubé mouky. Dále je potřeba 1-2 lžice oleje a 1/2 prášku do pečiva.


Oddělí se bílky a žloutky, žloutky se utřou s cukrem a z bílků se ušlehá tuhý sníh. Do žloutkové hmoty se z lehka vařečkou zamíchá mouka s práškem do pečiva a pak se lehce vmíchá sníh. Nakonec se zamíchá olej. Peču to tak na 160-180 °C až to zrůžový.


Takhle udělaný  piškot je výborně vláčný a nedrhne v krku jako některé jiné piškoty.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 600 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.