|
|
Velikonoční nádivka |
|
|
Autor: Kamila ( Jáchym05+Ráchel08) , 9.4.2006 | |
| Nádivka z Oseka
20 dkg uzeného masa 20 dkg vepřového 20 dkg drůbežích jater 25 dkg rohlíků 25 dkg strouhanky 20 dkg slaniny 10 dkg sádla 3 dcl mléka 1 dcl černého piva 2 cibule 5 vajec Hrst petržele, pažitky, trochu muškátového oříšku, pepř, sůl, tuk na vymazání pekáčku Maso uvaříme, na 1 cibuli a polovině sádla orestujeme játra, zalijeme pivem a podusíme. Maso a slaninu rozkrájíme na kostičky, vložíme do mísy a přidáme játra s pivem, do druhé mísy vložíme rohlíky nakrájené na kostičky, přidáme strouhanku, zalijeme mlékem, necháme vsáknout a potom přidáme do mísy k masu, Na 2. polovině sádla a druhé cibuli orestujeme bylinky a přidáme do mísy k ostatním přísadám. Na závěr osolená a opepřená vejce s trochou muškátového oříšku. Směs promícháme, vložíme do vymazaného pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut. |
|
Zobrazeno doposud 1465 x.
|
|