Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Langoše

Autor: Ajka Kuba 89, Maki 96, Adi 09 , 3.3.2006
1 kg hladké mouky
2 celá vejce
1 zakysaná smetana (jaká je doma, někdy dávám 200ml, jindy 150ml)
4,5 dl vlažného mléka
2 lžičky cukru
5dkg kvasnic (stačí i běžné balení 42g)
1 lžíce soli (zarovnaná)

Do velké mísy dám mouku, vejce, smetanu, sůl. V kastrůlku, do vlažného mléka s cukrem nadrobím kvasnice, jak vyletí nahoru, vliji do mísy a začínám hnětat těsto...super na to musí být domácí pekárna.
Potom přikryji utěrkou nechám vykynout na teplém místě, jak zdvojnásobí objem, ještě jednou přehnětu..pak je lepší dát těsto do lednice, langoše se dobře natahují....Ukrajují lžící kousky těsta, nejdříve poplacám na placku a potom natahují ze všech stran, ať je placka, co nejtenší....ať se těsto nelepí na prsty, močím si je ve vodě, jen špičky...nebo i v oleji. A smažím na rozpáleném oleji, obrací se a jak je růžové z obou stran...sypu strouhaným sýrem, kečupem, česnekem utřeným se sýrem nebo na sladko s marmeládou či povidly...fantazii se meze nekladou....zbylé těsto dát do lednice a v igelitovém sáčku vydrží třeba tři dny....
Dá se udělat i poloviční dávka, což u nás nehrozí..



Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 273 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.