Nesulka + Nika 1/02
nejdřív kuřátko trochu upeču (cca 30minut, já tedy nikdy na hodiny nekoukám tak odhaduji) a pak to tou smetánkou či jogurtem poliju. Ono se to krásně spojí s výpekem který se z toho kuřátka pouští. Většinou nepoužívám při pečení moc tuku, spíš jen trošku podleji vodou. Pak to dopékám a polévám to tím co se v tom pekáčku tvoří. A okořením oreganem, ale to je na chuti každého.
A když takhle dělám zapečené kuřecí plátky (je jedno jestli prsní nebo stehní), tak celý pekáček pokladu nejdříve rajčátky, na to to masíčko, zapeču, poleju smetanou nebo jogurtem nebo ramou cremfine a ještě posypu strouhaným sýrem (já ráda eidam) a vše zapékám dokud se neudělá zlatavý povrch.
Já to naprosto miluju, jen u prsních řízků dělat né moc dlouho aby to nebylo příliš suché.
Taky lze když mám hodně málo času to masíko nejdřív opéct na trošce oleje trochu na pánvičce a pak třeba zapéct jen v mikrovlnce se zapnutým glilem kdo má, nebo v el. troubě, já mám plynovou která peče děsně pomalu, tak to někdy takhle dělám abych to bylo rychlejší... |