Ajka
Koupila jsem 1kg uzených žeber, vzala zavařené domácí kysané zelí (mám ho naložené ve sklenicích, můžeš koupit normálně v obchodě v sáčku. Žebra jsem uvařila v tlakovém hrnci, přidala jsem mrkev, petržel, cibuli, česnek, nedávám sůl, je to slané samo o sobě. Do dalšího velkého hrnce jsem dala uvařit brambory, osolené, okmínované, po uvaření slila vodu a nalila na ně přecezený vývar z uz.žeber. Maso jsem obrala do polívky, a v hrnci (přece nebudu špinit další) jsem uvařila zelí, pak ho přidala ke všemu v hrnci, zahustila jsem to moukou rozkvedlanou ve mlíce a nalila kelímek smetany, přidala jsem trochu Solčanky (Vegeta bez glutamanu sodného) a trošku soli. Nechala provařit a je hotovo. Dá se udělat i s paprikovou příchutí, tchán orestoval to uzené maso na zpěněné cibulce, posypané sladkou paprikou, taky dobrá varianta, ale mi chutná ta smetanová. |