|
|
Chlebopečka :-) |
Holky, tenhle název mě teda dostal :-DDD Tak já vám o ní něco napíšu... |
|
Autor: Dianka (04+06+09) , 6.11.2005 | |
| Je to můj miláček. Už bych si nedovedla představit život bez ní. Po pračce a myčce moje třetí nejlepší kamarádka. No řekněte, nemilovaly byste ji, když za vás, zatím, co spíte, zadělá, vykyne a upeče chleba, jehož úžasná vůně vás ráno vzbudí? Tak jestli vás zaujala a začaly jste po ní toužit, doporučuju se koukat na jednu důležitou věc - velikost pečící formy. Předpokládám, že staří mládenci sem nechodí - takže rozhodně čím větší, tím lepší! Uvidíte, jak se po chlebíku zapráší... A jinak vybírejte asi hlavně podle své peněženky... Padl tu dotaz, jestli se to vyplatí - no, mně rozhodně. Protože doma peču nejčastěji celozrnný kváskový špaldovo-žitný chléb (ještě ke všemu z biomouky), tak mě vyjde rozhodně na míň peněz, než kdybych si ho kopila v Albiu skoro za padesát korun (potřebuju na to akorát tu mouky - na jeden chleba ca 5 kč žitná a 9 kč špaldová, 300 ml vody - haléřová položka, trochu soli - taky pár halířů a pak trochu elektřiny - odhadem určitě ne víc jak dvě kWh - to je tak osm korun? Tak si to sečtěte...píšu fakt hrubý odhad, především u té elektřiny.). No, ale největší přednost je to, že chleba mám kdykoliv si zamanu ČERSTVÝ A PODLÉ MÉ CHUTI - zatím vede ořechový a olivový se sušenými rajčaty... No, víc se tu zatím rozepisovat nebudu, až si chlebopečku některá pořídíte a bude to aktuální, napíšu druhý díl :-) Jaký chleba se dá péct, pak pro pokročilé jak péct kváskový chleba... Těšte se ;-))) Jo - málem bych zapomněla. Většina pekáren umí kromě několika chlebových programů (Vetšinou je to nějaký obyč, celozrnný a minimálně jeden rychlý program) program na marmeládu a program na samotné zadělání těsta+kynutí (a samotný program pečení...). Jednou jsem nechala v pekárně zadělat a vykynout knedlíky a musím říct, že i když je umím dobré, tak takhle nadýchané jsem je ještě nikdy neměla... :-p |
|
Zobrazeno doposud 537 x.
|
|