Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

okopírované ze Zamlklinek

Autor: cerven05 , 15.10.2004










Těhotenství a vitaminové doplňkyRady


... pokračování článku od Jany - Těhotenství a bylinky


Vitaminové doplňky
Dieta bohatá na čerstvé ovoce, mírně povařenou zeleninu a obilniny, bohatá na mléčné produkty a ryby ale chudá na maso (zejména na upravované maso, které obsahuje mnoho chemikálií pro úpravu chuti, barvy a trvanlivosti) poskytuje všechny vitamíny a většina minerálů, které potřebuje matka a její dítě.

Nezbytný může být doplněk vápníku a železa. Avšak v některých případech vitamíny a doplňky mohou být doporučeny těhotné ženě. Je proto nutno říci, že vysoké dávky doplňků mohou být nebezpečné.

Vitamin C může být pro plod jedovatý pokud se užívá v dávce 1000mg (1g) a více denně.

Vitamin A (retinol) může být spojen s abnormalitami plodu. Doplňky vitamínu A mohou být v těhotenství nebezpečné (bezpečný limit cca 3000-4000mj denně).

Esenciální Oleje
Esenciální oleje se extrahují z rostlin, květin a ovoce pomocí páry nebo alkoholem. Všeobecně mají příjemnou vůni, z čehož se předpokládá, že mohou navodit pocit relaxace. Mohou pomoci se spánkem a odpočinkem, ale některé obsahují řadu chemikálií, z nichž některé mohou být extrémně silné.
Je nutno zdůraznit, že veškeré použité oleje se dostávají do těla uživatele a to bez ohledu na to, jestli jsou aplikovány přes kůži nebo inhalovány. Složky olejů nebo komponenty z jejich rozpadu se mohou dostat k vyvíjejícímu se plodu. Proto je naprosto nezbytné se ujistit, že žádný z použitých olejů nemá škodlivý efekt pro rostoucí dítě, a to zejména v prvním trimestru.

Vysoce rizikové esenciální oleje během těhotenství: bazalka (Basil = Ocimum), cypřiš (Cypress = Cupressus sp.), fenykl (Fennel), jasmín (Jasmine), citronová tráva (Lemongrass = Cymbopogon), majoránka (Marjoram), máta peprná (Peppermint = Menta piperita), růže (Rose), rozmarýn (Rosemary), šalvěj lékařská (Sage = Salvia Officinalis), tymián (Thyme = Thymus Vulgaris)

Pokud si nejste jisti obsahem nebo efektem jakékoli terapie, konzultujte se svým lékařem, lékárníkem, bylinářem či homeopatem.
Zveřejněno 15.11.2002
http://www.healthnetwork.com.au/health-main.php?section=pregnancy

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 497 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.