Všechny připravené suroviny na oliváč jsem opět zaklidila, vyndala jsem křehké těsto z mrazáku a než rozmrzlo, tak jsem utřela 100 g másla se 100 g cukru, do směsi vmíchala 100 g mletých mandlí a 2 vejce. Troubu jsem předehřála přibližně na 170°C, nechala okapat kompotované hrušky a ve vodní lázni jsem rozpustila 100 g hořké čokolády.
Kulatou formu jsem vyložila těstem, to jsem potřela rozpuštěnou čokoládou, navrch rozložila okapané hrušky, které jsem obložila mandlovou směsí. Koláč jsem vložila do vyhřáté trouby a pekla asi 40 minut.
Koláč se podává vlažný. Místo mandlí můžete použít i mleté lískové oříšky a těsto může být třeba listové. Bon appetit ;-)
Kamila doporučuje - výrazně ubrat cukr!!! |