Langoše
Recept na rychlé a nenáročné těsto na langoše. Samotné kynutí trvá 3 hodiny.
Postup přípravy receptu:
Mouku smícháme se solí a sodou a prosejeme ji do mísy. Kvasnice rozmícháme v troše mléka, ale nezaděláváme kvásek. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme olej, jogurt, mléko a kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto.
Větší kastrol vymažeme olejem, těsto do něj vložíme, hrnec přikryjeme poklicí a dáme do lednice na tři hodiny vykynout.
Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném prkénku placičky, které v ruce vytahujeme do stran. Smažíme je v oleji dozlatova.
Horké langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a zakapneme kečupem. Dětem je můžeme namazat marmeládou nebo podávat s ovocem a šlehačkou.
Těsto by mělo vydržet v lednici asi týdenIngredience
velký bílý jogurt-1 kelímek
soda-1 lžička
olej-4 lžíce
olej na smažení
vejce-2 ks
mléka-7,5 dl
droždí-1,5 dkg
hladká mouka -1 kg
sůl -1 lžička
strouhaný sýr
kečup
|