2 vaničky tvarohu 3 lžíce želatiny ( možná 30g to bude ) nebo Karagenan / pro vego3še :-) / 1 zakysaná smetana piškoty 2 lžíce moučkového cukru ( případně víc lžic dle chuti ) 2dc mléka zmražené nebo čerstvé ovoce Tvaroh se smíchá se smetanou a cukrem. Toto je nutné mít připravené před bobtnáním želatiny! Do mléka se namočí želatina a ta se pak vmíchá do směsi. Želatina z potravinářského průmyslu je silná. Má větší krystaly a než se smíchá tvaroh a smetanu, je to tuhé jako puding. Nevím jak to půjde s želatinou, která se musí vařit. Karagenan a agar se vařit nemusí. Na dno misky dáme potravinářskou folii, skládáme hotovou směs, piškoty a ovoce ( mražené borůvky, čerstvé jahody... ) střídáme vrstvy Dáme do lednice nebo mrazáku a je to výborná mňamka na přesně takhle hnusné vedro jaké bylo. |