4 hrníčky BIO ovesných vloček, 100 g slunečnicových semínek (již vyloupaných), 100 g sezamových semínek, 150 g jablečného kompotu nebo pyré, nebo jakékoliv přesnídávky 2 lžičky mleté skořice, 1 lžička mletého zázvoru, 80 ml sladu, rostlinného sirupu 60 ml medu, 3/4 hrnečku tmavého cukru, 200 g celých neloupaných mandlí, 2 hrníčky rozinek 1 lžička soli, 2 lžíce slunečnicového oleje
Příprava: 1. Smíchejte všechno s výjimkou rozinek ve velké míse. Směs rozložte na dva široké mělké plechy a dejte do trouby vyhřáté na 150-160°C.
2. Pečte asi 20 minut, při pečení obraťte plechy a trochu promíchávejte, obracejte. Cílem je dosáhnout co nejrovnoměrnějšího propečení/vysušení.
3. Nechte vychladnout a smíchejte s rozinkami. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě.
Letní verze : vypustíme skořici, přidáme nepražené kokosové lupínky (ty jsou po upečení naprosto fantastické) namísto sirupu dáme domácí bezový sirup, a rozinky nahradíme směsí sušeného ovoce - brusinek, papáji a ananasu.
|