Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Staročeské lívance s teplým ovocem - 4 porce

Autor: *S , 8.11.2008

zdroj: Kluci v akci, vložila veruha


Kdo by si jednou za čas nepochutnal na klasických lívancích? Jsou skvělé jemné a nadýchané. Navíc dají méně práce, než se zdá. Pokud je připravujete pro návštěvu, uvidíte, že úspěch vás nemine. Doporučujeme vyzkoušet i lívance obalené ve směsi mleté skořice a moučkového cukru chutnají výborně i druhý den k snídani s bílou kávou.


lívancové těsto
250 g hladké mouky
25 g droždí
1 vejce
300 ml mléka
20 g vanilkového cukru
50 g plátkovaných madlí
špetka soli
olej na smažení


ovocná směs
400 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce
50 g cukr krupice
2 dcl šlehačky ke šlehání
1 kávová lžička mleté skořice


1. droždí pokojové teploty dáme do mísy a protřeme s cukrem, jakmile zřídne, přidáme teplé mléko (max 70°C!), mouku, vejce, sůl, vanilkový cukr, plátky mandlí a vypracujeme těsto, které necháme v nádobě přikryté utěrkou asi půl hodiny kynout

2. na lívanečníku pečeme na oleji lívance dozlatova z obou stran

3. šlehačku ušleháme spolu se skořicí

4. lesní ovoce prohřejeme v rendlíku s cukrem a prokládáme jím hotové lívance, zdobíme skořicovou šlehačkou, můžeme ozdobit meduňkou či mátou

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 767 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.