Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

BAKLAVA

Autor: Kopretin@ , 3.5.2007

Receptů na Baklavu je mnoho,pokud by jste chtěli,tak vyštrachám i recept na oroginál těsto,ale já to dělám v listového.


POTŘEBUJEME cca-450g mletých vlašských ořechů


50g cukru krupice (může být přírodní)


2 balíčky skořicového cukru


500g listového těsta


220g rozpuštěného másla


350g tekutého medu


(v některých kuchařkách jsem četla ještě hřebíček apod a nebo směs ořechů (mandle,pistácie)


 Ingredience dávám dost od oka.


POSTUP-V míse smícháme cukry s ořechama.


Těsto rozdělíme minimálně na 6 stejných dílů a vyválíme na pomoučené podložce na velikost plechu. Čím tenčí pláty,tím lépe.


Přeneseme na plech,nebo do formy jeden plát těsta a důkladně ho potřeme rozpuštěným máslem a stejnoměrně posypeme oříškovou směsí. Takto pokračujeme i s ostatními pláty,jednotlivé vrstvy střídáme až do spotřebování surovin. Nahoře končíme plátem těsta.


Ještě před pečením opatrně nařízneme na stejnoměrné kousky(kostičky,nebo trojuhelníčky),tak abychom neprořízli poslední plát až na plech. Baklavu dáme péct,při teplotě cca 190°C po dobu 40-50minut. Pečeme dozlatova.


Med zahřejeme a ještě horkou Baklavu jim rovnoměrně polijeme a rozetřeme. Necháme vychladit a dokrojíme podle porcí.


Je to "hubolep",ale já to fakt miluju :o)))


 


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 427 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.