Dort je z piškotového těsta ze 6 vajec ( na jedno vejce 150 g cukru a 150g polohrubé mouky, žloutky se utřou s cukrem a s 2 lžicemi oleje, postupně se přidává mouka s půlkou prášku do pečiva a tuhý sníh z bílků)
Půl těsta jsem dala do malé bábovkové formy a druhou půlku těsta do velké dortové formy. Po upečení jsem dortový korpus natřela krémem a posypala barevným kokosem. Bábovku jsem rozřízla vodorovně na tři díly a naplnila krémem a slepila zpět a krémem jsem potřela i celý vršek tak, aby se zarovnaly vlnky. Pak jsem vsatila panenku, měla moc dlouhé nohy, tak jsem je odendala a do díry od formy jsem dala štamprle a alobal a usadila do něj tělíčko s hlavou. sukýnka je potažená marcipánem a dozdobená krémem a sněhovými květy, které jsem si udělala 2 dny předem.
Ještě fígl na vyvalování marcipánové hmoty, úplně super to jde na silikonový podložce a z druhý strany přes potravinovou folii,tak aby váleček nepřišel do kontaktu s hmotou. Dá se vyválet krásně do tenka, mnohem lépe, než když se podsypává cukrem. |