Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Kynutý mazanec

Autor: Zdislava a kluci , 12.4.2006

recept od Mirka + dvě mláďata (snad se nebude zlobit,ze jsem to sem hodila)


Recept na kynutý mazanec (z těsta lze uplést i vánočku) - můžete dělat i poloviční dávku


- 1 kg polohrubé mouky
- necelý půllitr mléka
- 60 g droždí (u nás se prodává zn. NOLI, takže tam je to kostka a půl)
- 220 g tuku (lze dát i o něco méně)
- 220 g cukru
- 1 dkg soli (dávám dvě zarovnané lžičky)
- 4 žloutky
- citronová kůra
- 40 g hrozinek
- 60 g mandlí
- vanilkový cukr.


Postup je normální jako při zpracování kynutého těsta (v teplém mléce rozpustit cukr, do toho rozdrobit kvasnice, nechat vykynout a pak vmíchat do ostatních přísad). Nechat nakynout, udělat bochánky a ještě nechat chvilku vzejít. Z tohoto předpisu vyjdou 4 mazance. Elektrická trouba na 120 stupňů. Moc dobré, není složité.


a tohle byla reakce na moji otazku jaky cukr a jaky tuk :-)


Cukr je fuk jaký, páč se rozpustí v tom mlíku. Dávám krystal.
Tuk dávám olej, nebo olej napůl s rozpuštěným máslem. Asi by šla i Hera, ale já ji tam vždycky po upečení furt cítím, takže ji moc nepoužívám. Vůbec vlastně nemám ráda umělé tuky, takže s nima nemám zkušenost, ale asi můžeš vyzkoušet cokoliv na pečení.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 389 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.