...to jsou moje odzkoušené recepty, které používám i do pekárny...
Linecké koláčky
25 dkg hladké mouky
14 dkg másla
9 dkg cukru
2 žloutky
Citronová kůra i šťáva z 1/2 citronu
Vanilkové rohlíčky
15 dkg hladké mouky
2 dkg cukru
5 dkg loup. mandlí
1 cm tlučené vanilky
citr. kůra
11 dkg másla
1 žloutek
8 dkg cukru s vanilkou na obalení
MOKKA OVÁLKY
21 dkg hladké mouky
7 dkg moučkového cukru
14 dkg másla 2 žloutky
náplň:
1 vejce
10 dkg cukru
10 dkg másla
1 lžíce silné kávy
Ve vodní lázni ušleháme vejce c cukrem do zhoustnutí, odstavíme a ještě chvíli šleháme. Změklé máslo napěníme, po troškách přidáme prochladlý krém a po kapkách kávu..
poleva:
12 dkg cukru
2 lžíce vřelé kávy
Umícháme cukr a vřelou kávu. Poleva je lepší, když kávu zavaříme do mléka a procedíme přes pláténko.
Slepujeme vždy dva oválky a poléváme polevou. Zaschlou polevu můžeme přizdobit nápisem mocca nebo nějakým ornamentem z čokoládové polevy.
Tetiný
25 dkg oříšků
25 dkg tuku
40 dkg cukr
20 dkg polohrubá mouka
1/2. prášek do pečiva
Medvědí tlapky
12 dkg hladká mouka
9 1/2 dkg máslo
6 dkg cukr
1 zrnko tlučený hřebíček
tlučená skořice
1/4. citronová kůra
amonium
4 1/2 dkg neloupaných mandlí
1/2 dkg kakao
|