Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Homeopatické prostředky u bolestí hlavy

Autor: laeela , 24.9.2007

Belladonna – Náhlé, bodavé bolesti hlavy, pohnutí hlavou vyvolává pocit omámenosti, pokožka hlavy a vlasy jsou velmi citlivé, obličej a oči zarudlé. Zhoršení – při sehnutí a potřesení hlavou, jasným světlem, hlukem, zápachy, při lehání si a odpoledne. Zlepšení – v klidu a ve tmě.


 


Bryonia – Silné bolesti, pocit pukající hlavy, bolesti se táhnou od čela k šíji, pacient je velmi podrážděný a popudlivý. Zhoršení – při sebemenším pohybu, mrzutostmi a hněvem, při chladném  počasí ale také v teplé místnosti. Zlepšení – v absolutním klidu, studenými obklady, tlakovými masážemi bolestivých míst.


 


Gelsemium – Tupé, těžké i pulsující bolesti hlavy, které stoupají od šíje k jednomu nebo oběma očím, předtím často poruchy vidění s rozmlženým obrazem, pocit hlavy upnuté ve svěráku, bolesti hlavy vyvolané trápením. Zhoršení – na sluníčku, v důsledku kouření. Zlepšení – po vymočení, zakloněním hlavy dozadu.


 


Ignatia – Bodavé bolesti, pocit hřebíku zatloukaného do mozku, bolesti se dostavují pomalu a končí znenadání, vyvolané starostmi a trápením, objevují se zejména v oblasti očí a čela.


Zhoršení – na sluníčku, v důsledku kouření a alkoholu. Zlepšení – po najezení, v klidu a v noci.


 


Kalium bichromicum – Migrénovité, bodavé bolesti hlavy zpravidla jen nad jedním okem, předtím značné poruchy vidění, případně přechodné oslepnutí, které se zhoršujícími bolestmi pomine, bolest je většinou omezena na místa velikosti mince, často spojeny s nevolností, pacient si musí lehnout, následek zánětu nosních dutin.


Zhoršení – hlukem a světlem.


 


Natrium muriaticum – Bodavé, bušivé bolesti, kterým předcházejí poruchy vidění (blesky a mžitky před očima), nebo také zmrtvělý pocit na ústech, jazyku či nose, často spojené s nevolností a zvracením. Zhoršení – ráno po probuzení, na sluníčku, před menstruací, při jejím začátku a po ní.


 


Nux vomica – Bolesti v týlu hned ráno po probuzení, především při bolestech hlavy z kocoviny po přílišném požití alkoholu, bolesti provázené nevolností a nutkáním ke zvracení, obzvláště u špatně naložených a podrážděných lidí.


 


Silicea – Bolesti, začínající zpravidla na šíji a stoupající k jednomu oku, mohou být vyvolány hladem. Zhoršení – duševním vypětím, chladem, světlem a hlukem. Zlepšení – teplým obkladem hlavy, v klidu, ve tmě a masážemi bolavých míst.


 


Calcium phosphoricum – Bolesti hlavy ve škole nebo při střídání počasí.


 


Cimicifuga – Bolesti provázené strnutím šíje a citlivostí krční páteře na tlak, píchavé, vystřelující, tepavé nebo pulsující bolesti, zpravidla v týle a/nebo na čele.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1522 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.