KYSELO PODLE MISTRA ŠMERDY |
|
Autor: Mirka, dvě mláďata+// , 14.12.2005 | |
| prosím neleknout se záhadného názvu, ale je to moc dobré, navíc rychlá příprava, lze vyrobit předem, třeba pro návštěvu,
Potřeby: cibule, slanina, vepřové maso, kyselé zelí, čerstvé žampiony (popř. mražené), šlehačka, sůl, drcený kmín.
Cibulku osmahnout na pánvičce, slaninu na nudličky, přidat k cibulce, pak maso nakrájené na nudličky (může být i telecí, já to dělám z telecího, páč ho máme doma), orestovat, osolit, přidat drcený kmín, vše chvíli opražit, pak přidat pokrájené žampiony (pozor, nedávat sterilované, to si radši počkejte až budete mít mražené nebo koupené čerstvé, za tu chuť to stojí, to se nedá srovnat), promíchat, přidat vymačkané a pokrájené kyselé zelí. Dusíme, mícháme, trošku vodou podlíváme a v závěru zalijeme šlehačkou a už jen necháme probublat. Podáváme s knedlíkem nebo s čímkoli jiným, ale s knedlíkem je to nej.
Vařil to v Prima vařečce v lednu 2003 ten týpek z Primy, tuším Kovařík, a říkal, že je to jídlo z jednoho pražského exkluzivního hotelu a že ten mistr kuchař nechtěl prozradit recept, a nechtěl, a nechtěl, až jednoho dne recept milému Kovaříkovi řekl, ale s tím, že ho nesmí nikde prozradit. A tak se tam ten vypečený Kovařík omlouval, že to tady tak veřejně i přes ten slib vaří, ale že aspoň dal celému jídlu jméno po tom mistru kuchaři. Že si prostě tak dobré jídlo nemůže nechat jen pro sebe.
Takže ať se i u vás doma vaří jako v exkluzivním pražském hotelu :oD
|
|