Závitky á la China
rýžové papíry
skleněné nudle
sušené asijské hřiby (postačí i domácí)
mleté maso (ne moc tučné)
kedluben nastrouhaný na hrubo
mrkev nastrouhaná na jemno
sůl, pepř, magi, sójová omáčka, mletý zázvor
pivo
Skleněné nudle dáme na chvíli do teplé vody, aby změkly. Taktéž hřiby. Mleté maso smícháme s kedlubnem, mrkví, přidáme nakrátko nastříhané změklé skleněné nudle a najemno nakrájené hřiby, koření, pozor – zázvoru jen na vůni. Na velikém talíři či tácku vylijeme trochu piva a v něm namáčíme rýžové papíry tak, aby byly měkké, ale ani se neroztrhly. Rozprostřeme papír na desku, či stůl, dáme trošku směsi (tak dvě lžíce) a zhotovíme závitek. No a pak smažíme v rozpáleném oleji. Dejte pozor, aby se závitky na pánvi nedotýkaly, protože se rády slepují. Podáváme se salátem nebo s rýží.
Holky, je mňam, mňam a zase mňam!!! |