Potřebujeme:
krabici lasagní:)
strouhaný tvrdý sýr
máslo, hladkou mouku, mlíko - z nich uděláme hustý bešamel (jíšku rozředěnou mlíkem do konzistence lepidla:))
olivový olej, česnek, mletý maso (já dávám mix hovězí + vepřo), větší raj. protlak, masox, sůl, pepř, papriku, bazalku - na omáčku.
Postup: mleté maso osmahneme na česneku na oleji (jenom trochu, aby omáčka nebyla moc mastná), vmícháme protlak a zalijeme vývarem z masoxu (no, vývarem, prostě rozpustím kostku masoxu v hrnku vařící vody), okořeníme a necháme dusit, dokud omáčka nezhoustne.
Na dno zapékací misky dáme větší vrstvu bešamelu, na něj poklademe neuvařené lasagne. Na to vrstu bešamelu, na něj omáčku a posypeme sýrem. Zase lasagne, bešamel, omáčku, sýr, opakujeme kolikrát chceme, na poslední vrstvu je dobrý dát větší množství sýra. Už nepřikrýváme lasagněmi:)
Pečeme v troubě cca 40 minut. Mám plynovou, která se nedá moc regulovat, takže já peču na plný pecky a hlídám:) |