Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

BRAMBORY S ČERSTVÝM ŠPENÁTEM od Shedinky

Autor: NEMO1974 , 12.6.2005

Potřebujeme:
Brambory, RAMA rostlinou smetanu, nízkotučný tavený sýr, česnek, jarní cibulka, čerstvý špenát, sůl




Postup:
Čerstvý špenát důkladně propereme a odstraníme tuhé štopky.
V rendlíčku nebo klidně i na pánvi na mírném ohni v trošce vodě podusíme na drobno nakrájenou cibuli a pak přidáme 2-3 prolisované stroužky česneku (vodu nesmíme vyvařit). Pak přidáme RAMA rostlinou smetanu na vaření a v ní rozpustíme jeden nízkotučný tavený sýr a trochu osolíme. Jakmile se směs vaří, přidáme špenát, lehce promíchneme a ihned stáhneme z plamene a lehce zápneme citronem.
Nové brambory omyjeme a očistíme měkkým kartáčkem slupku (neloupeme) a běžným způsobem je celé vaříme.


Brambory servírujeme lehce překrojené napůl (ne úplně, spíše aby se pouze "otevřely") a přelité špenátovou omáčkou.


TIP: Česnek můžeme také zpracovat tak, že celé neoloupané(!!) stroužky na sucho osmahneme na pánvi a až změknou, tak je vyjmeme ze slupky a rozmačkáme. Česnek tak ztratí na přílišné ostrosti, která kazí chuť omáčky

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 641 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.