Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

jak nakupovat výbavičku I.

Autor: Amazonka 4D , 15.8.2005

Jak nakupovat výbavičku:


 


S rozmyslem J


Miminko je po porodu docela malinké,takže vůbec není na škodu mít 50-56 velikosti.Mě se nejlíp osvědčily overaly,bude jich potřeba dost,pokud bude miminko blinkat,ale odpadne starost o dva kusy oděvu.


Dále jsou potřeba svršky,podle počasí,nejlíp vrstvit jako cibulku (pak se to dá snadno oloupat),takže bavlněné kalhotky,kabátek (mikina),a na to třeba flísová soupravička.Čepička taky dospod bavlněná (i když už dělají flísky podšité bavlnou).Ponožtičky stačí teplé froťáčky.No a pak deka,nebo fusak.Podle toho si snadno spočítáme,kolik a jakou velikost budeme potřebovat.Když má mimi první měsíc 56,pak dva až tři měsíce 62,a dále 68,do půl až ¾ roka.


 


Na spaní:


Do postýlky toho nemusí být moc,matrace…kvalitní,ale to už je dneska i molitan (nějaký tvrzenější,než byl),nebo je prima matrace sendvič z www.spisladce.cz.


Prostěradlo...lepší Jerzej,než froté,a přes něj velkou Tetra osušku.Já jsem tedy ještě zakoupila podložku pod prostěradlo z ovčí vlny www.dvojvlna.cz a jsem (teda Anča) moc spokojená.


Pak deka,stačí jedna španělka,buď povlíknutá,nebo později bez…..mantinel,jednak zaujme zrak miminka a jednak pak poslouží jako ochrana končetin před provlíknutím,a hlavy před nárazem.Nemusí být žádná peřinka,ani jiná prošívaná deka…miminku je pak zbytečně horko,navíc může nacouvat pod a udusit se.


Prima je mít vychytaný kolotoč,ale stačí tak od 3 měsíců,dřív ho stejně mimčo nevidí. Taky jsem pro monitor dechu,ale to už záleží na každé z nás,já se aspoň vyspala.


 


Koupání:


Je jedno,jestli se rozhodnete koupat ve vaničce,vaně nebo kyblíku.Všechno má své pro a proti.Já preferuji kyblíček a potom rovnou velkou vanu s maminkou…


Co budeme dál potřebovat…kvalitní olej,nejlépe z lékárny,nebo z osvědčeného obchodu s olejíčky.Lepší,než slunečnicový,který vysušuje,je olivový,nebo mix mandlového  a olivového.Do koupele maximálně tento olej,nebo přísadu od třeba Weledy.Mydlit malé miminko není potřeba,ale pro případ nehody,je dobré mít po ruce nějaké rostlinné mýdlo,nebo mycí olej bez dráždivých přísad.Rozhodně se vyhýbejte značce Johnson,můžete mít štěstí,a vaše miminko bude mít „hroší“ kůži doslova,ale taky třeba ne,a zaděláte si na potíže s vyrážkou.Dobré jsou: již zmiňovaná Weleda, Bubchen, Bebe Klorane,Tilia Nobilis…z našich pak Nela batole.


Na otírání miminka jsou dobré dvě žínky,jedna na obličej a druhá na zbytek tělíčka,opravdu stačí čistá voda….froté osušky,nebo plenové osušky je dobré mít tak v 4 exemplářích.Jo,a ještě není špatná nějaká infra lampa pro vyhřátí koutku na koupání a přebalování.Tak na 24stC.


 

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1175 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.