Italská zeleninová polévka MINESTRONE
Ingredience : italská mražená zelenina (nebo cukína, mrkev, salát, špenát apod.), 3 větší brambory, 2-3 rajčata, sůl, olivový olej, čerstvá bazalka, strouhaný parmazán
Do středně velkého kastrolu vysypeme pytlík italské mražené zeleniny (nebo dáme na kostičky nakrájené cukíny, mrkev, salát, pár mražených fazolí, hrášek, brokolici, špenát, cokoliv doma máme) přidáme k ní na kostky nakrájené 3 větší brambory a 2-3 rajčata, zalijeme ani ne litrem vody co nejmíň, jen tak aby byla hustá zelenina všechna namočená, ale aby neplavala.
Přidáme trochu hrubé soli, 1lžíci olivového oleje, zamícháme, zakryjeme poklicí a necháme vařit asi 20 minut.
Do hotové polévky dáme pár lístků bazalky, asi 4 lžíce dobrého salátového olivového oleje, 2-3 lžíce strouhaného parmazánu, zamícháme a podáváme. |