Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Patří do deníku

Polévky 1

Autor: Alexy a Mišel*30/07/05* , 19.1.2006

Polévka s rýzí


Ingredience: 1 malá mrkev, 1 lzíce mrazeného hrachu, lzíce rýze, růzička brokolice, kojenecká voda a půl lzičky panenského olivového oleje.


Postup: zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kousky, vlozíme do vody a i s rýzí povaříme. Přidáme olej (důlezitý kvůli rozpustnosti vitamínů) a rozmixujeme.


 



Polévka s kuřecím masem


Ingredience: kousek kuřete ( malé stehýnko), růzička květáku, mrkev, 1 malý brambor a kousek pórku, 500ml vody.


Postup: kuřecí maso dáme vařit do vody (vodu rozhodně nesolíme), přidáme očistěnou mrkev a pórek. Vaříme asi 45 minut dokud není maso měkké. Poté scedíme vývar a obereme maso. Do kastrůlku dáme vývar a povaříme v něm 4-5 minut drobně nakrájený brambor a květák. Přidáme kousek masa a mrkvičku a rozmixujeme. Paklize se nám zdá pyré husté, přidáme jestě trochu převařené vody a zředíme jej.



Drůbeží polévka


Dáme vařit 2 - 3 kousky drůbežího masa, když je maso měkké, vyjmeme jej a do vývaru dáme mrkev, hrášek, brokolici, květák, celer, petržel. Vaříme do změknutí a pak přidáme zpět maso.


Krůtí polévka


Dáme vařit 2 - 3 kousky krůtího masa, když je maso měkké, vyjmeme jej a do vývaru dáme mrkev, hrášek, brambory. Vaříme do změknutí a pak přidáme zpět krůtí maso.


Polévka bramborová


Dáme vařit brambory, zeleninu - mrkev, celer a petržel na jemno nastrouhanou s trochou kmínu, majoránky a soli.Zahustíme jíškou z hladké mouky a másla.Můžeme přidat trochu česneku.


Rajská polévka


Dvě oloupaná rajčata, jedno menší jablko, 30 g celeru a lžičku polohrubé mouky vaříme v nesolené vodě.


Špenátová polévka


Ve vodě podusíme špenát, zakapeme citrónem, přidáme zeleninu a povaříme do změknutí.

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 974 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.